Superar reptes amb l'objectiu de conscienciar sobre la contaminació als oceans

Palamós

Data: 25/05/2021

INTERVÉ: Quim Planellas, Ocean Cats

Anem a conèixer un projecte de conscienciació que va néixer l'any 2019 gràcies a la preocupació d'uns joves davant el problema que suposa la cada cop major contaminació dels oceans.

Ocean Cats és una associació sense ànim de lucre formada per en Sergi, en Martí, en Quim i en Juanba, que practiquen el rem oceànic amb l'objectiu de conscienciar a la societat dels problemes mediambientals que es troben al mar, en concret sobre els plàstics i microplàstics. Ho fan a través de reptes i proves esportives, que utilitzem com a altaveu, i l'última l'han celebrat aquest cap de setmana a Palamós.

El nou repte, superat amb èxit, era batre el rècord mundial de 24 hores seguides en màquina de rem. Han arribat a cobrir 364 quilòmetres, superant la darrera marca que era de 21 quilòmetres menys. Els remistes han fet torns de cinc minuts fins a arribar a l'objectiu, i fins i tot els ha sobrat temps.

Per prevenir contagis, s'ha celebrat en un espai obert, davant el Museu de la Pesca, i ha tingut una quarantena de persones que els han acompanyat i animat fins a assolir el rècord.

Ara tenen nous projectes en ment que passen des de fer el trajecte de l'Ametlla de Mar fins a Palamós, a mitjans d'agost faran de Tossa de Mar fins a Mallorca i tornar, i el projecte final és travessar l'oceà atlàntic, des de l'Illa de la Gomera fins al Carib.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports