Bellcaire espera els ajuts del temporal Gloria

Intervé: Cecília Barnosell, alcaldessa de Bellcaire

En plena temporada turística poblacions com Bellcaire segueixen patint la manca d'ajuts pels efectes  del temporal Glòria. Després de l'obertura de pantans, pagesos i comerços van acumular pèrdues substancials i els camins van patir danys que requereixen d'un finançament important. 

Ara una de les prioritats també és prevenir futurs possibles desastres a conseqüència del canvi climàtic. Per això s'està discutint amb la Junta d'Aigües possibles actuacions al territori. 

El sector més afectat econòmicament pel Gloria és el de la pagesia, que encara no ha rebut cap ajut. Els principals desperfectes són als camins i aquests no reben finançament ja que els danys generats formen part del manteniment municipal i no s'han pogut incloure dins els plans existents. Tot i això, fa poc que acaba d'aparèixer una nova línia per les afectacions de camins. 

Un dels gestos que més han agraït els comptes de l'ajuntament de Bellcaire ha estat l'avançament dels fons anuals de cooperació en un 50% per part de la Generalitat i la Diputació. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat