La marca de motocicletes Derbi celebra el seu centenari amb una exposició a Santa Cristina

La marca de motocicletes Derbi celebra el seu centenari a través d'una exposició a Santa Cristina d'Aro, que rememora la seva història, així com els 21 campionats del món obtinguts. A més, es mostren alguns dels seus models més populars, tals com la 250 i l'Antorcha. Cada una de les peces forma part de la col·lecció de la família cristinenca Pujolar, que recopila motos i bicicletes des de fa 48 anys. Ara, es poden veure a la sala d'exposicions de "La Caixa" fins a l'11 de setembre.

Ángel Nieto, Jorge Martínez, Pol Espargaró o Marc Márquez foren alguns dels pilots de Derbi. La marca de motocicletes, instal·lada a Martorellas, va revolucionar als anys '60 el teixit industrial de Catalunya, i amb el pas del temps, el seu equip va alçar-se amb 21 campionats del món.

Una història teixida a través de l'esforç i el sentiment local, que va captivar a la família Pujolà de Santa Cristina d'Aro. De fet, fa gairebé 50 anys van començar a recopilar moltes de les seves peces, des de motos a bicicletes, passant per fotografies i trofeus. Ara, el públic les pot visualitzar a "De Derbi a Derbi, 100 anys", una mostra instal·lada a la sala d'exposicions de La Caixa.

Els inicis de la marca foren austers. De fet, Simeón Rabasa, juntament amb el seu germà Josep, van començar en un taller de reparació de bicicletes. No obstant això, a poc a poc van guanyar popularitat i van crear una de les empreses de motocicletes més importants del país, Derbi.

La popularitat entre la ciutadania s'ha fet palès, aquest dissabte durant la presentació de l'exposició. I és que la marca, avui dia integrada en el grup italià Piaggio, ha passat a formar part de l'imaginari col·lectiu de moltes famílies.

Encara que les famoses bales vermelles, ja no es fabriquin a Martorelles, alguns dels seus models més reconeguts, tals com la 250 o l'Antorcha, actualment es poden veure fins a l'11 de setembre a Santa Cristina d'Aro. Un repàs de la Derbi, des dels anys '60 i fins al 2010, que ha recopilat la família Pujulà durant 48 anys.

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

Jordi Pujolarfa 35 dies
En nom de la Familia Pujolar. Moltes gràcies en primer lloc a l'Excelentissim Ajuntament del Municipi per la seva implicació. A totes les autoritats, i sobretot a tots els assistents a l'acte inaugural, provinents d'arreu del nostre territori. És un acte de tots, i per tots, amb la finalitat de celebrar un Centenari d'una empresa "Rabasa- Derbi", destinada e implicada especialment en el concepte primari de facilitar a tota la població del nostre Pais un mitjà de transport, fiable, eficaç, polivalent, econòmic i amb un baix cost de manteniment. D'aquí el seu èxit.
Gràcies al nostre col.lecció avui tothom pot gaudir d'un trocet de la nostra història del motociclisme i del progrés industrial i tècnic a casa nostra.


Més articles de Esports