Poques voluntàries per atendre als més de 230 felins que viuen als carrers de Palamós

Al municipi de Palamós i Sant Joan hi ha prop de 230 gats i gates que viuen el carrer distribuïts en una quarantena de colònies. Des de Progat, l'entitat animalista local, fan una crida per sumar nous voluntaris, així com poder disposar d'un espai específic per acollir els felins.

Mètode CES
L'entitat defensa que la millor forma de controlar la població de gats i gates és el mètode CES, és a dir, la Captura, la posterior Esterilització en un centre veterinari i finalment, la Solta.

Tres quartes parts dels felins esterilitzats
Actualment, tres quartes parts dels animals de Palamós i Sant Joan estan esterilitzats i presenten reconeixement veterinari. Tot i axó, l'abandonament és una realitat al municipi i la feina mai s'atura.

Tasques empreses
Des de Progat realitzen una multitud de tasques, des del rescat de gats que precisen assistència veterinària, passant per les adopcions, o les cases d'acollida, les quals ofereixen temporalment un sostre als gats vells o a les cries que posteriorment es donaran en adopció.

Despeses elevades i necessitats urgents
En tractar-se d'una entitat sense ànim de lucre el seu finançament gira entorn de les donacions de particulars i dels ingressos obtinguts a les parades solidàries, organitzades un cop al mes al llarg del Carrer Major de Palamós.

En el 2020 van trobar una nova llar 97 gats i gates
En el transcurs del 2020, Progat va treure del carrer 97 gats i gates, els quals 33 eren mascles, 28 femelles i 36 cries. Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Girona, Figueres, Cantallops, Barcelona, Castellar del Vallès o inclús Londres foren les noves destinacions dels felins adoptats.

Així, és responsabilitat de tots i totes no abandonar els animals i obrir consciències sobre la importància de l'adopció, per tal de donar-los una nova llar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat