L'Hospital de Palamós presenta la memòria anual del 2018

Palamós

Data: 01/08/2019

INTERVENEN: Anna Ribera, directora assistencial SSIBE / Xevi Garcia, director de qualitat i responsabilitat social

Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà fa pública la memòria anual de l'Hospital de Palamós de l'any 2018. A grans trets, planteja un any molt estable respecte el 2017 respecte a xifres d'atencions i intervencions. 

Destaca que van augmentar respecte el curs anterior les intervencions quirúrgiques fins a un 6%. Es va mantenir una llista d'espera per a les operacions relativament baixa, de fet és el centre de les comarques gironines que en té menys.  

S'ha aconseguit que les xifres d'atencions a urgències es mantinguin també estables, només amb alguns pics als estius de més de 250 atencions. Si això és possible és perquè l'Hospital disposa actualment d'un 100% de cobertura de places de professionals i perquè s'està aconseguint que la gent entengui que ha d'assistir primer als seus Centres d'Atenció Primària pertinents abans de visitar l'Hospital. 

A nivell d'instal·lacions el 2018 destaca per haver estat l'any de la incorporació d'un aparell d'ecocardiograma transesofàgic a més d'un equip de poligrafies per la unitat del son. També s'ha consolidat el sistema de donació de còrnies

Quant a la responsabilitat social corporativa, el SSIBE destaca que sempre participa amb equips a proves solidàries com l'Oncotrail, l'Oncobike i la Trailwalker; fa donacions a Càritas i el Banc d'Aliments i el 2018 va iniciar el projecte Magnet amb l'escola Vila-romà de Palamós per dotar-la de més valor afegit a nivell acadèmic.

El 2018 també va ser un any en què es va apostar fort per fer dels hospitals llocs més amables. Per exemple, mitjançant la iniciativa d'humanitzar els espais de pediatria a través de pintures i il·lustracions impulsada per l'associació Acompanyart i l'artista Ignasi Blanch. L'Hospital de Palamós també promou campanyes de mecenatge perquè les seves instal·lacions puguin gaudir de serveis com el treball amb gossos, la músicoteràpia o les pallasses de Tiritaclown, que fan més amena i menys soferta l'estada dels pacients. Per tirar endavant tots aquests projectes i donar-los visibilitat, l'any passat també es va nomenar un embaixador: l'exfutbolista blaugrana Xavi Hernández

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat