'Vacances en pau' visita el Parc de Bombers de Palafrugell

Palafrugell

Data: 13/08/2022

Els nens i nenes sahrauis del projecte "Vacances en pau" van visitar el parc de Bombers de Palafrugell. Aquesta és una de les activitats de la iniciativa que vol fomentar la relació entre infants sahrauis i les famílies d'acollida, donant-els-hi la possibilitat de passar l'estiu a Catalunya.​

L'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí a Girona continua apostant pel projecte "Vacances en pau". Després de dos anys d'aturada, l'entitat va tornar a posar en marxa una iniciativa que busca que diferents famílies acullin durant l'estiu nens i nenes sahrauís. L'objectiu és aconseguir que els infants puguin conviure amb les diferents famílies, però també puguin integrar-se amb altres nens als diferents casals municipals, a banda de les diferents activitats que organitzen conjuntament les famílies.

Una d'aquestes activitats va ser la visita al parc de bombers de Palafrugell. Allà, grans i petits van poder conèixer com treballen, però sobretot van gaudir a l'hora de pujar al camió i tocar la sirena. També van poder fer servir una de les mànegues, convertint la visita en una festa de l'escuma improvisada.

Aquestes trobades serveixen també perquè els nens d'acollida no perdin el contacte entre ells i continuïn parlant la seva llengua. A la vegada, l'estada els serveix per aprendre català quan són a casa.

"Vacances en pau" també suposa un aprenentatge per les famílies d'acollida, ja que permet conèixer una altra cultura i és una manera de fomentar les relacions.

A banda de fomentar les trobades, des de l'associació volen aconseguir que l'estada amb la família d'acollida sigui una oportunitat per millorar l'alimentació i revisar que tot està bé en l'àmbit de salut. És per això que les famílies els porten als diferents Centres d'Atenció Primària per fer les revisions.

El projecte està pensat per nens i nenes d'entre 8 i 12 anys, obtenint que vinguin diferents estius a Catalunya. Després de dos anys d'aturada, des de l'entitat estan molt satisfets que augmenti el nombre de famílies d'acollida, ja que demostra que els diferents projectes incentiven la participació de la ciutadania. L'associació també duu a terme altres iniciatives relacionades amb l'educació infantil i primària, la salut i el projecte Dentistes de Girona pel Sàhara, que cada setmana santa viatgen als pobles sahrauís per fer tractaments.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat