Tornen els Concerts d'Aro amb més varietat que mai

Santa Cristina d'Aro

Data: 10/07/2024

Tornen, un any més, els Concerts d'Aro. I aquest any ho fan amb més varietat que mai. Hi ha deu espectacles, dels quals nou són concerts, i el desè espectacle és la Nit d'Il·lusió, una nit molt tradicional del municipi que enguany a més celebra el seu 25è aniversari.

Una novetat destacada d'aquest 2024 és que es farà coincidir el tret de sortida dels Concerts d'Aro amb la Festa Major de Santa Cristina. El dia 24 a les 9 del vespre hi haurà el primer concert de l'estiu, a càrrec del Cor i l'Orquestra Harmonia, amb la col·laboració de la coral Cypsella de Sant Feliu de Guíxols i amb el baríton Germán de la Riva. Aquest serà un concert popular gratuït que tindrà lloc a la plaça del mercat, per tant, a l'aire lliure i oferirà un repertori basat en la banda sonora de diverses pel·lícules. Es podran escoltar peces que apareixen a films com Jurassic Park que seran interpretades per més de 200 persones que actuaran al mateix moment.

La programació dels Concerts d'Aro continuarà amb un clàssic, que és la conferència a càrrec del divulgador musical Joan Vives, que parlarà de la vida i la música de Giacomo Puccini, un dels últims mites dels compositors operístics del segle passat. A més enguany es commemora el centenari de la seva mort.

Els concerts com a tal s'han agrupat en caps de setmana. El del 2 i 3 d'agost seran protagonitzats per Lluís Calvet i Ferran Cullell.

La primera actuació està emmarcada en el Premi Vinyes, que tradicionalment Santa Cristina l'atorga al millor cantant català del Concurs Francesc Vinyes que se celebra cada any a Barcelona. El premi és venir a fer un dels Concerts d'Aro que esdevé a l'església. Aquest any qui actuarà és el baríton de Sabadell Lluís Calvet, que estarà acompanyat d'una pianista coreana. El concert es dividirà en dues parts, i oferiran un tastet de tots els generes més lírics, des de sarsuela fins a òpera. Els agafarà el relleu el dissabte 3 d'agost pianista ganxó Ferran Cullell, que també actuarà a l'església parroquial a les nou del vespre.

El següent cap de setmana, el que s'inicia el 9 d'agost, el posaran en marxa també artistes de proximitat, que són la flautista Patrícia de No, acompanyada pel Trio Claret, compost per Gerard Claret, Sergi Claret i Jordi Claret.

L'endemà, dissabte 10 d'agost, és quan tindrà lloc la nit protagonitzada per l'il·lusionista local, el Mag Xevi. L'espectacle tindrà lloc a dos quarts d'onze del vespre a l'Espai Ridaura i englobarà les actuacions de sis artistes internacionals, a més de les intervencions del mateix Xevi. El festival és organitzat per Mans Màgiques del Món, en col·laboració amb el consistori, i tindrà un cost de 25 euros per persona.

El penúltim cap de setmana serà d'allò més divertit i el podran gaudir especialment els més menuts de casa, amb l'espectacle infantil que tindrà lloc el divendres 16 d'agost que estarà enfocat al gènere de la sarsuela. Es tractarà d'una activitat familiar d'una hora de duració en què el públic interactua amb els artistes, triant què volen escoltar i l'aventura que volen realitzar. Serà un espectacle de Diabolus in Musica que, seguint el camí de l'antecessora 'Operamida', vol fer valdre la sarsuela i apropar-la a nous públics. La funció anomenada 'Zarzuela, de la Z a la A', tindrà lloc a l'Espai Ridaura a les vuit del vespre.

Seguint amb la sarsuela, dissabte 17 d'agost serà el torn d'una de les cites més esperades de l'estiu al municipi: el concert 'Retrobem la Sarsuela', una gala lírica que comptarà amb la presència de Maia Planas, Antoni Lliteres, María Luisa Corbacho, Pablo López i David Mohedano.

El cicle dels Concerts d'Aro 2024 culminarà el dissabte 24 d'agost amb l'espectacle 'Miralls' de la cantant i pianista Gemma Humet.

En definitiva, serà una edició amb concerts d'estils molt variats per a tots els gustos. Pel que fa als preus dels concerts, són preus populars i assequibles per a totes les butxaques. Les entrades es poden adquirir a la pàgina web de l'Espai Ridaura.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura