Presentació del programa de la 56a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell

Palafrugell

Data: 24/05/2023

Es presenta a la Diputació de Girona la programació de la 56a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell, amb la participació d'Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Joan Vigas, alcalde de Palafrugell, i Francesc Sánchez-Carcassés, director artístic de la Cantada d'Havaneres.

El pròxim 1 de juliol, Calella de Palafrugell celebrarà la 56a Cantada d'Havaneres amb la participació de tres dels grups més prestigiosos de Catalunya: Barca de Mitjana (Premià de Mar), Els Pescadors de l'Escala (l'Escala) i Port Bo (Calella de Palafrugell). Organitzada per l'Institut de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palafrugell amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de CaixaBank.

L'alcalde del municipi, Joan Vigas, declara que la Cantada d'Havaneres suposa un motor de promoció cultural i turística per Palafrugell. Comportant a l'ocupació dels hotels i de la restauració de la zona.

Aquest matí a la Diputació de Girona, també s'ha presentat el programa d'enguany: Com a gran novetat i cercant noves aportacions que enriqueixin aquest cant popular, la cantant i actriu Elena Gadel interpretarà, com la resta de grups, cinc cançons amb un estil molt personal.

Entre les vint interpretacions cal destacar les quatre que va compondre el recordat autor Càstor Pérez: «Vestida de nit», «Temps perdut», «La Habana se llama Elena» i «El mariner feliç».

Tots, conjuntament i com és tradició, completaran la cantada amb les dues havaneres més populars en castellà i català, «La bella Lola» i «El meu avi».
En aquesta ocasió el cartell ha estat una creació de la il·lustradora Anna Grimal, que ha fixat la mirada sobre la tradició d'un esdeveniment que sempre serveix com a tret de sortida de la temporada turística a la Costa Brava.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura