La inclusivitat s'assenta a la Marató de Vies Verdes entre Girona i Platja d'Aro

Aquest cap de setmana es va celebrar a Platja d'Aro la IX Marató de Vies Verdes. Si bé és cert que el mal temps va obligar a cancel·lar les proves infantils de dissabte, el diumenge la competició es va desenvolupar amb normalitat.

Les múltiples diversitats no són un impediment a l'hora de practicar un esport i menys per travessar una mateixa línia de meta. Ho exemplifica la Marató de Vies Verdes d'aquest cap de setmana, que s'ha abanderat d'una gestió inclusiva. Tot i el mal temps, que ha obligat a cancel·lar les proves infantils de dissabte, la competició s'ha reprès amb èxit el diumenge amb la participació de 1.500 esportistes.

El tret de sortida s'ha disparat a Girona i a continuació, el traçat ha discorregut per antigues línies ferroviàries rehabilitades en camins. Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d'Aro i Castell d'Aro han esdevingut el decorat de la prova amb línia de meta a Platja d'Aro. Amb la prominència de les pistes de terra, els participants han coincidit amb l'alt valor paisatgístic del recorregut.

Més enllà dels premiats en les categories de 10, 21, 31 i 42 quilòmetres, els organitzadors han volgut accentuar "l'assentament de la inclusivitat". De fet, a la prova hi han participat múltiples entitats vinculades a la diversitat funcional.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports