Els gimnasos tornen a remuntar després de la pandèmia

Palamós

Data: 18/01/2023

L’activitat física acumulada al llarg del dia i integrada en la rutina diària és una eina de promoció de la salut i prevenció i control de les malalties. Per aquest motiu, els gimnasos no davallen.

La pandèmia també va marcar la indústria del culte al cos, ja que molts centres esportius es van veure obligats a tancar a causa de les mesures restrictives, el confinament i les conseqüents baixes al gimnàs. La crisi econòmica actual tampoc ha ajudat massa al sector esportiu, tot i que durant l'últim any s'ha experimentat una remuntada d'inscripcions i fidelitzacions importants, com és el cas del gimnàs Club Esportiu Palamós. Segons el Club, l'efecte postpandèmia envers l'activitat física ha generat la necessitat de tenir una rutina esportiva per dur millor el teletreball, combatre el sedentarisme i obtenir l'hàbit per millorar la salut mental.

De fet, segons Cat Salut, l'esport en l'adolescència és un important factor socialitzador, fomenta els valors positius, és un clar potenciador d'autoestima i un element protector de possibles addiccions i absentisme escolar.

Entre els joves, la motivació de fer esport també ha estat marcada per la tendència del fitness entre els influencers d'internet, que pels adolescents són els seus exemples a seguir.
No menys important és l'esport pels més petits, com és el cas de la natació, una de les activitats més completes pel cos amb grans beneficis pel sistema cardiovascular, la prevenció del sobre pes i la millora de la flexibilitat, coordinació i agilitat, entre altres factors positius. Per altra banda, nedar és com anar amb bicicleta, si ho aprens de petit, és molt més fàcil, i en sabràs tota la vida.

Amb més de 2000m², una piscina de competició i un repertori d'activitats per a totes les edats, el gimnàs Club Esportiu Palamós ja torna a estar actiu després de la pandèmia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports