Objectiu: que els equipaments esportius siguin més inclusius

Fa uns dies us vam presentar la campanya que ha impulsat el Servei d'Atenció Integral LGBTI+ del Consell Comarcal per lluitar contra les situacions d'assetjament per motius LGTBI+ dins l'àmbit esportiu, on hi han pres part diferents clubs de diversos municipis de la comarca. Doncs tots aquests municipis s'han compromès a revisar els equipaments municipals esportius, per tal que siguin inclusius.

Palafrugell, Begur, Calonge i Sant Antoni, La Bisbal d'Empordà, Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, Palamós, Bellcaire d'Empordà i Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat els municipis que han format part de la campanya contra la LGTB-fòbia que ha impulsat recentment el Consell Comarcal.

I precisament aquests pobles que s'han adherit a la campanya han adoptat el compromís de revisar els equipaments municipals esportius, per tal que siguin inclusius per a totes les persones, i vetllar perquè les entitats esportives rebin una formació a càrrec del Servei d'Atenció Integral LGBTI+ del Consell Comarcal sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere i prevenció de la LGTBI-fòbia.

Palafrugell és un dels municipis que ja hi està treballant. Ja han canviat els pictogrames dels lavabos de la piscina municipal. Altres accions que tenen previstes són incorporar el gènere no binari als formularis i deixar de separar alguns dels lavabos per gèneres. Alguna d'aquestes accions estan incloses en la guia de recomanacions per evitar les discriminacions que ha publicat la Generalitat de Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports