Setze equips de nedadors se sumen a la tercera edició de l'Oncoswim

Setze equips de nedadors se sumen a la tercera edició de l'Oncoswim

Data: 30/05/2018

Un total de setze equips de quatre nedadors cadascun s’han inscrit per participar el pròxim dissabte, 2 de juny, en la tercera edició de l’Oncoswim, la travessia solidària de 30 km entre l’Estartit i Calella de Palafrugell impulsada per la Fundació Oncolliga Girona i el CN RadikalSwim. Per tercer any consecutiu, la travessia de 30 km es complementarà amb una altra nedada més curta, la Milla Solidària (1,5 km), de caràcter popular i apta per a tots aquells a qui els agradi nedar al mar. Els diners que es recaptin amb les dues proves es destinaran íntegrament a finançar un projecte d’investigació sobre el càncer de mama triple negatiu que està desenvolupant un equip d’investigadors de la Universitat de Girona, amb el suport d’ICO-Girona.

El repte Oncoswim consisteix a nedar 30 km en aigües obertes entre l’Estartit i Calella de Palafrugell, en equips de quatre nedadors que poden triar entre dues modalitats: per relleus o en grup. Per inscriure’s els equips han de fer un donatiu mínim de 500 euros a la Fundació Oncoliga Girona, que els destinarà íntegrament a la investigació sobre el càncer. Els equips prendran la sortida a partir de les 6.20 del matí, a la platja de l’Estartit, i l’arribada està prevista entre les 5 de la tarda i les 8 del vespre a la platja d'en Calau, a Calella de Palafrugell.

Pel que fa a la Milla Solidària, es tracta d'un recorregut d'aproximadament 1,5 km que es correspon amb l'últim tram de l'Oncoswim, entre Llafranc i la platja d'en Calau. La inscripció solidària a aquesta mini travessia té un cost de 20 euros (23 euros si no es disposa de llicència federativa). Els diners recollits se sumaran als donatius que facin els equips que participin a l'Oncoswim i al que es recapti amb el Dorsal 0. Les inscripcions a la Milla Solidària es poden fer online a través de la web www.oncoswim.cat i estaran obertes també el mateix dia de la prova, davant de l’oficina de turisme de Llafranc, de les 15.30h a les 16.30h. La sortida de la prova està prevista a les 17.00h. aproximadament, per tal que l'arribada dels participants coincideixi amb dels nedadors de la travessia de 30 km.

Nedar per ajudar a la investigació contra el càncer
Per tercer any consecutiu tots els diners recaptats es destinaran a finançar un projecte d’investigació sobre el càncer de mama triple negatiu desenvolupat pel Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO).

L’objectiu de la investigació és trobar nous tractaments per a pacients amb càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves. Després d’una primera fase preclínica, l’equip investigador, dirigit per les doctores Teresa Puig i Gemma Viñas, està realitzant ara un estudi clínic seleccionant mostres de pacients amb càncer de mama triple negatiu diagnosticades a Girona per analitzar si expressen diferents biomarcadors (proteïnes) que puguin ser possibles dianes de nous tractaments basats en el te verd o els seus derivats que permetin desenvolupar nous medicaments per aquest subtipus de càncer. 

Dues entitats unides per una mateixa causa
Fundació Oncolliga Girona. Entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu millorar el dia a dia dels malalts oncològics i dels seus familiars a les comarques gironines. També treballem per la prevenció primària del càncer i per sensibilitzar a la societat sobre aquesta patologia. Oferim serveis diversos, sobretot aquells que no contempla la sanitat pública, com ara el drenatge limfàtic, fisioteràpia a domicili, etc. www.oncolligagirona.cat

Club Natació Radikalswim. Constituït l’any 2011, va ser el primer club de natació exclusivament d’aigües obertes de l’Estat i té per objectiu el foment i la difusió d’aquesta modalitat esportiva. Organitza anualment la RADIKALMARBRAVA entre Calella de Palafrugell, Illes Formigues i Llafranc, i els seus membres han realitzat diversos reptes solidaris com per exemple Lupus 42.195 (una marató per donar difusió a la malaltia del lupus) i Cruïlla 43 (43 km al canal Mallorca-Menorca per recaptar fons pel Centre Cruïlla, que lluita contra l’exclusió social). www.radikalswim.com

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports