L’Ajuntament de Palafrugell destinarà quasi 2 milions d’euros en un pla de xoc

L’Ajuntament de Palafrugell destinarà quasi 2 milions d’euros en un pla de xoc
Palafrugell

Data: 15/05/2020

Tots els grups municipals que conformen el consistori de Palafrugell (ERC, PSC, SGdP, JxCat, Palafrugell en Comú i Cs) estan consensuant un full de ruta amb un seguit de mesures per fer front a la crisi del Covid- 19. Les mesures de caràcter econòmic es portaran a aprovació en un ple extraordinari que tindrà lloc el proper dimarts dia 19 de maig.

Cal destacar que bona part d’aquesta aportació es destinarà en dos grans apartats, un que farà referència a elements de caràcter social i el segon que serà el que es destinarà a incentivar l’activitat econòmica. Tot i que també es tindrà en compte l’esport i la cultura, per aquest mateix motiu està previst que es puguin obrir línies de subvenció a les entitats esportives i associacions culturals per un import d’uns 100.000 euros aproximadament.

Pel que fa referència a les persones més vulnerables i afectades per la crisi del Covid- 19, es destinaran una quantitat de 500.000 euros que es distribuiran en línies d’actuació per les famílies que hagin vist disminuïts de forma considerable els seus ingressos i ara puguin ser vulnerables, segons criteris i els barem de l’Àrea de Benestar Social. Així, hi hauran ajudes a les famílies, a la gent gran i als infants i menors d’edat.

D’altra banda, pel que fa a les mesures per incentivar l’activitat econòmica, es destinaran un total de 700.000 euros. Es destinarà una línia d’ajuts/subvencions per a comerços i activitats econòmiques tancades pel decret de l’estat d’alarma on es destinaran 200.000 euros. Amb una
ajuda mínima directa de com a mínim 300 euros i màxima de 600 euros. Entre aquests aspectes econòmics també hi destaca la reducció de la taxa d’escombraries industrials i comercials i la modificació de les quotes per ocupació de via pública per a la resta de l’any 2020.

Dins aquestes mesures també es comptarà amb la creació d’una ajuda/subvenció vinculada al sector turístic, a la qual es podran acollir els hotels, hostals, càmpings i operadors d’apartaments. Es destinaran en total 100.000 euros i l’aportació mínima per establiment serà de 1.000 euros amb un màxim de 2.500 euros.

Pel que fa a les ajudes al comerç local, la xifra arribarà als 350.000 euros amb el doble objectiu de reactivar i ajudar el teixit econòmic de Palafrugell en el seu conjunt i ajudar les famílies palafrugellenques, es promouran ajuts mitjançant la fórmula de vals per als ciutadans que es puguin bescanviar o altres fórmules que es considerin més adients, per tal que els ciutadans realitzin les seves compres en establiments que han hagut de tancar o que puguin demostrar segons s’especificarà a la convocatòria que han vist deduït els seus ingressos durant aquest període de l’estat d’alarma. La tramitació d’aquests ajuts es podrà realitzar en col·laboració amb l’entitat Oohxigen, l’associació de comerciants de Palafrugell.

Finalment, també cal destacar que es destinaran 600.000 a la reducció d’impostos, fet que ha de servir per ajudar a les famílies palafrugellenques.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política