Els senglars també passegen de nit per Platja d'Aro

Un parell de senglars han sortit de nit per Platja d'Aro. Un veí ha pogut gravar com dos porcs senglars es passejaven per la rotonda de l'entrada del nucli de Platja d'Aro arribant per l'avinguda Castell d'Aro. Els animals s'han vist atrets per la il·luminació de les lletres de 'Platja d'Aro 365' i tal i com mostra el vídeo després de passejar per la rotonda com si res i sense alterar-se massa pel pas de vehicles, han creuat el vial.

Ja la setmana passada un altre vídeo penjat a les xarxes socials mostrava una família de senglars passejant-se per Sant Feliud e Guíxols.

La caça del senglar

El calendari de caça del senglar a tot el territori català va del 2 de setembre del 2018 al 31 de març del 2019 i durant l'estiu només es podien fer batudes amb autoritzacions excepcionals de caça per danys a l'agricultura.

Autoritzacions excepcionals de caça per danys

Es pot autoritzar de manera excepcional la caça o la captura d'espècies cinegètiques quan en un determinat àmbit territorial (àrees privades o locals de caça, zones de seguretat, refugis de caça o refugis de fauna salvatge, i terrenys cinegètics d'aprofitament comú) es produeixi o es pugui produir, d'acord amb els antecedents, una abundància excessiva d'individus d'una espècie cinegètica, de manera que resulti perillosa o nociva per a les persones o perjudicial per a l'agricultura, la ramaderia, els terrenys forestals, les espècies protegides o la caça, valorades altres solucions alternatives més satisfactòries sense èxit.

Durant els mesos de juny, juliol i agost i fins a l'1 de setembre inclòs, a les àrees privades o locals de caça es poden caçar només porcs senglars (mitjançant batudes o aguaits diürns) quan causin danys a l'agricultura. Cal comunicació prèvia del titular o el seu representant legal amb antelació al formulari web d'avisos de cacera del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat