Celebració del 50è aniversari del Museu del Suro Catalunya Palafrugell

Per a la celebració es va preparar una tarda-nit plena d'activitats que va incloure espectacles per a tota la família. Durant la jornada es va poder observar la col·laboració de diferents entitats del territori amb la celebració, com per exemple, la de l'Escola de Música de Palafrugell o la Fundació Vimar.

Després de diverses sol·licituds a l’ajuntament de Palafrugell que es poden remuntar a 1964, l’any 1972 el Patronat de l’Escola d’Arts i Oficis, fa una petició formal per la creació d’un museu municipal a Palafrugell. I va ser en aquest moment que va nèixer la història del Museu del Suro Catalunya Palafrugell que coneixem avui. 

El nou edifici a Can Mario ha permès augmentar la superfície d’exposició, multiplicar l’activitat i els espais del museu. L’abast de les col·leccions, que superen l’àmbit municipal, i la investigació realitzada en aquests anys han facilitat la creació de la Càtedra d’Estudis del Suro amb la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Palafrugell i, finalment, el canvi de nom per passar a ser el Museu del Suro de Catalunya. Palafrugell.

Per a la celebració es va preparar una tarda-nit plena d'activitats que va incloure espectacles per a tota la família. En primer lloc, es va començar amb un espectacle de màgia infantil, l’Encanteri del Mag Nil, al que li va seguir un acte de commemoració amb la participació de Jaume Perarnau, director
del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, i la col·laboració de l’Escola de Música. Els actes van concloure amb un concert de Rock’n Roll Brothers durant el qual es va fer una barra solidària de col·laboració amb la Fundació Vimar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura