Palamós es prepara per una Christmas Race conservadora a l'espera de canvis

Palamós

Data: 12/12/2018

INTERVÉ: Miquel Aviñó, president del Club de Vela Costa Brava / Josep Maria Isern, vicepresident de la Federació Catalana de Vela / Lluís Puig, alcalde de Palamós / Francesc Pujals, director territorial d'Esports de la Generalitat 

Torna la Christmas Race i ho fa amb menys categories però mantenint la qualitat esportiva en un any que els seus responsables han qualificat de transició. La clàssica competició de vela palamosina arriba als 43 anys afrontant els canvis de fons que s'estan produint en la vela a nivell internacional i que han obligat a fer una convocatòria conservadora per garantir una participació que es situarà en els 409 regatistes

La competició es celebrarà del 18 al 22 de desembre a la badia de Palamós essent el 19 de desembre el primer dia de competició. Regatistes de 22 països mediran les seves forces en 8 classes diferents i 19 proves. Com és habitual la Christmas tornarà  a tenir noms propis del món de les regates a nivell internacional. 

Més enllà de la reducció de classes la novetat principal d'enguany serà un canvi d'ubicació de la seu. Les tradicionals estoles de barques a la platja desaparaixerà perquè tot el 'village' es concentrarà dins les instal·lacions del CVCB. A nivell esportiu, a més, s'elimina la 'medal race' per la qual cosa tots els participants navegaran els quatre dies de competició. 

Els canvis en l'estructura esportiva de la Christmas Race tenen dos motius. Un primer és que enguany molts equips preparen els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 en països del Sud-Est asiàtic i un altre el debat de fons que està promovent la Federació Internacional de Vela sobre les modalitats que han de ser olímpiques, canvis en el reglament i en la separació de gèneres, ja que algunes competicions podrien passar a ser mixtes. 

A nivell social, Generalitat i Ajuntament es mostren molt satisfets per un impacte que ronda el milió d'euros i que porta en plena temporada baixa hotels i restaurants plens. El consistori valora com a molt positiu l'alliberament de la platja i per primera vegada ha signat un conveni específic per la Christmas amb el Club Vela Costa Brava. 

Anglesos, Francesos, Catalans i Espanyols són les nacionalitats amb més pes dins la competició. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports