Dimiteix la número 2 d'ERC de Calonge i Sant Antoni per "motius personals"

Intervenen: Esther Bonaventura, regidora dimissionària (ERC); Miquel Bell-Lloch, Alcalde (ERC); Jordi Soler, portaveu JxC; Alberto Mas, portaveu PP

JxC hi veu una crisi de govern i demanarà un ple extraordinari per parlar-ne

Esther Bonaventura ha presentat la dimissió  i ha deixat el Govern i l'acta de regidora. La número dos d'ERC al·lega motius estrictament personals per prendre un a decisió que ha explicat visiblement emocionada al ple entre agraïments al personal del consistori, els seus companys i companyes de plenari i la seva família.

Bonaventura serà substituïda en el proper ple per Elena Serra, número sis d'ERC a les passades eleccions municipals.

El principal partit de l'oposició va agrair la tasca i dedicació de Bonaventura a l'Ajuntament i li va desitjar la millor de les sorts a nivell personal, però veu en la seva dimissió una crisi de Govern que hauria de ser explicada més enllà del 'donar compte' d'aquest divendres.

Contra la inhabilitació de Junqueras i Torra


El ple extraordinari en el que s'ha certificat la dimissió de Bonaventura també va servir perquè el ple s'hagi posicionat en contra la inhabilitació del President de la Generalitat Quim Torra i l'Eurodiputat empresonat Oriol Junqueras dictada per la Junta Electoral Central.
 

El text, votat favorablement per ERC, JxC, Avancem, Republicans i CUP considera que la decisió de la JEC vulnera l'Estatut i el reglament del Parlament i és contrària a la decisió del Tribunal de Justícia de la UE. Els i les edils independentistes van refermar, a més, el seu compromís amb el dret a l'autodeterminació.

Els partits de l'equip de Govern i la CUP van subscriure l'argumentació del text i no van fixar posició. JxC va adherir-se plenament al text i va recordar que la JEC és un òrgan administratiu i no pas judicial.

El PSC es va limitar a abstenir-se sense justificar el seu vot, fet que ha indignat a un PP que esperava, com ells, que hi votessin en contra. El seu regidor Alberto Mas s'ha mostrat visiblment enfadat quan els edils socialistes han alçat la ma. Pel popular el text està ple de mentides i ha demanat rigor jurídic a l'independentisme.

Aquesta és la primera sessió que s'ha celebrat a la nova sala de plens, al costat de l'edifici de la Policia Municipal i a pocs metres de la que es feia servir fins ara.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política