L'oposició al Consell Comarcal qüestiona els sous i que es trigui l'assiganció als partits

Baix Empordà

Data: 19/07/2019

Intervenen:  Cristóbal Posadas, portaveu C's; Susagna Ribas, portaveu CUP; Jordi Soler, portaveu JxC; Oscar Aparicio, portaveu PSC

Les retribucions van ser l'apartat més polèmic del ple del Consell Comarcal, sobretot la que percebrà Xavier Dilmé com a vicepresident Primer. Hi haurà dues dedicacions exclusives. La del President Joan Loureiro i la del vicepresident. El primer cobrarà 3.579,52 euros bruts mensuals en 14 pagues i el segon 2.857 euros bruts mensuals en 14 pagues.

Si bé no es va qüestionar el salari de Loureiro tota l'oposició en bloc va considerar que el de Dilmé és excessiu i injustificat. De fet es van sentir crítiques molt dures i acusacions de fer de la política una professió que Dilmé va rebutjar categòricament amb un punt d'indignació.

Les hores de dedicació de Marqués en qüestió

Dilmé no va ser l'únic blanc de les crítiques. Tant el PSC com la CUP van qüestionar també la dedicació parcial de 20 hores d'Enric Marqués, que cobrarà 1.100 euros bruts mensuals en 14 pagues. Els cupaires creuen que  no és necessària mentre que els socialistes van remarcar que si sumes la dedicació parcial de Marqués com Alcalde de La Bisbal i com a Vicepresident comarcal supera el límit de les 37 hores i mitja establertes per llei per aquest tipus de salaris.

El President del Consell Comarcal, Joan Loureiro no va voler entrar en polèmiques i es va limitar a recordar que la feina s'ha de pagar i va demanar deixar el debat salarial fora de les crítiques de caràcter personal i la demagògia política.

Sense assignació pels partits

Unanimitat també entre l'oposició alhora de criticar que s'hagi eliminat el pagament que rebien els partits. Loureiro va preguntar-se de què servia aquest pagament i va recordar que el qui perd més és el seu partit, per ser el que té més representació.

Pel que fa a les assistències hi ha unes retribucions de 200 euros per ple i 345 per assistència als Consells de Presidència. Cada Comissió Informativa es cobrarà a 100 euros però si un conseller o consellera va a més d'una cobrarà 120 euros per totes elles. L'assistència a la Junta de Portaveus es remunerarà amb 75 euros.

Notícies relacionades


El Consell Comarcal s'organitza en 3 vicepresidències i diverses conselleries delegades (19-07-2019)



 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política