El Tsunami Democràtic desafia la Junta Electoral i convoca actes a la jornada de reflexió

El Tsunami Democràtic desafia la Junta Electoral Central i convoca més de 200 actes arreu del país aquest dissabte, dia de jornada de reflexió per les eleccions de diumenge.

A través de les xarxes socials i aplicacions de missatgeria mòbil s'insta a la ciutadania a sortir al carrer sota el lema 'Fem-los reflexionar' en una jornada a favor dels drets i llibertats d'expressió i manifestació, l'autodeterminació i la llibertat de les preses i presos polítics en un acte de desobediència civil pacífica.

Acció conscientment desobedient

La llei electoral estableix que durant la jornada de reflexió i el propi dia de les votacions no es poden organitzar actes polítics que puguin interferir en el desenvolupament de la mateixa. Correspon vetllar perquè això sigui així a la Junta Electoral, que té la facultat de prohibir que es celebrin aquests actes.

El Tsunami Democràtic assumeix la naturalesa desobedient d'una acció que de fet partits com el PP ja han denunciat.

Actes al Baix Empordà

Al Baix Empordà s'han convocat actuacions a Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, La Bisbal  i Palamós. A la vila de Josep Pla hi ha activitats organitzades des de les 17h fins a les 21h amb xocolatada, activitats infantils, debats i xerrades i un fi d'acte amb Festucs, Manel Abellan Trio i altres grups musicals. Els actes s'han convocat a Plaça Nova i es demana als i les assistents que portin taules, cadires, jocs de taula i sopar per compartir.

A Sant Feliu de Guíxols des de les 17.00 i fins a les 20.00 s'ha convocat un taller de màscares, una passejada per la ciutat i una castanyada popular.

A Palamós, com a Palafrugell, hi ha activitat musical final. Els actes començaran a les 16.00 a Plaça Catalunya amb una enganxada de llaços grocs i cartells, diverses 'performances' artístiques per denunciar la repressió, un berenar popular, micro obert perquè tothom pugui fer les seves reflexions i un final de festa musical.

A Torroella de Montgrí s'ha organitzat una castanyada popular a la Plaça de la Vila a les sis de la tarda on es demana als i les assistents que portin propaganda de partits polítics per fer-ne una foguera.

A La Bisbal sortirà a les 18.00 una cercavila popular des del Pavelló i fins la Plaça Llibertat on hi haurà un concert.

'Un 11 de setembre de tres dies' a partir de dilluns

Aquesta jornada de reflexió ha de servir d'assaig per 'un 11 de setembre' de tres dies, tal  i com ha dit Tsunami Democràtic en un comunicat. S'han convocat protestes sorpresa dilluns, dimarts i dimecres. El text qualifica aquests tres dies com la mobilització més ambiciosa del Tsunami i demana a la ciutadania que agafi roba còmode i tingui el mòbil carregat, disposició per moure's pel territori, estiguin oberts a dormir fora de casa i agafin lliure almenys un dels tres dies a la feina.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política