Vall-llobrega tindrà un nou pou per abastir-se d'aigua potable

Vall-llobrega

Data: 16/02/2024

Vall-llobrega tindrà un nou pou per abastir-se d'aigua potable la població. Es tracta d'una eina important per combatre els episodis de sequera. Tot i que el municipi ja s'abasta de 6 pous freàtics i pot rebre aigua del Ter, el consistori ha decidit acollir-se a uns ajuts de l'Agència Catalana de l'Aigua per construir un nou pou i garantir el subministrament d'aigua potable per a tots els veïns i veïnes del municipi.

El municipi de Vall-llobrega de moment es troba en situació d'Alerta per sequera, però moltes poblacions veïnes com Palamós es troben en situació d'Emergència. I tot i que, els habitants de Vall-llobrega fan els deures, i els rebuts de l'aigua han baixat, per prevenir i combatre els episodis de sequera com el que s'està vivint actualment, el consistori ha decidit construir un nou pou. Es farà en la zona de l'església vella de Sant Mateu, un espai situat a les Gavarres. Per tirar endavant aquest projecte l'Ajuntament s'ha acollit a una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua d'uns 203.000 euros.

Actualment, el municipi ja disposa de sis pous freàtics, tres justament a la zona de l'església vella, dos a la zona del Pla i un a l'Ajuntament. A més, des del 2017, la vila està connectat a la canonada del Pasteral i, per tant, pot rebre aigua del riu Ter.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat