Els carrossaires tenen menys d'un mes per acabar la feina

El carnaval de Sant Feliu de Guíxols comença el 23 febrer amb el sopar de colles, però la nau dels carrossaires viu en una altra dimensió i ja fa mesos que s'hi viu la festa.

Cada tarda, quan la gent acaba de treballar, comença una nova jornada laboral pels carrossaires en què soldar, esculpir, serrar, enganxar i pintar són deures imprescindibles per arribar a temps a la rua del carnaval ganxó de l'1 de març. 

Com sempre, hi ha colles més previsores que a hores d'ara ja tenen el volum gros de feina feta i carrosses en canvi que segueixen pràcticament despullades. Amb menys d'un mes de marge, la presència de gent a la nau creix amb la proximitat del carnaval. 

Fer una bona carrossa és factor innegociable per triomfar a la rua de carnaval. Construir-les és tot un art i hi ha qui a cop de fer-ne any rere any té un autèntic màster de carrossaire. D'altres en canvi s'estrenen i tenen un món per aprendre. El que és important, és ser un bon alumne. 

Les temàtiques de cada colla és un dels secrets més ben guardats del carnaval, malgrat que a aquestes alçades de la pel·lícula, ja tenim algunes pistes per endevinar-los.Més articles de Carnaval Sant Feliu Guíxols 2019