Els carrossaires tenen menys d'un mes per acabar la feina

Data: 06/02/2019

El carnaval de Sant Feliu de Guíxols comença el 23 febrer amb el sopar de colles, però la nau dels carrossaires viu en una altra dimensió i ja fa mesos que s'hi viu la festa.

Cada tarda, quan la gent acaba de treballar, comença una nova jornada laboral pels carrossaires en què soldar, esculpir, serrar, enganxar i pintar són deures imprescindibles per arribar a temps a la rua del carnaval ganxó de l'1 de març. 

Com sempre, hi ha colles més previsores que a hores d'ara ja tenen el volum gros de feina feta i carrosses en canvi que segueixen pràcticament despullades. Amb menys d'un mes de marge, la presència de gent a la nau creix amb la proximitat del carnaval. 

Fer una bona carrossa és factor innegociable per triomfar a la rua de carnaval. Construir-les és tot un art i hi ha qui a cop de fer-ne any rere any té un autèntic màster de carrossaire. D'altres en canvi s'estrenen i tenen un món per aprendre. El que és important, és ser un bon alumne. 

Les temàtiques de cada colla és un dels secrets més ben guardats del carnaval, malgrat que a aquestes alçades de la pel·lícula, ja tenim algunes pistes per endevinar-los.Més articles de Carnaval Sant Feliu Guíxols 2019