Nova acció reivindicativa per reclamar la protecció de la Pineda d'en Gori

Palamós

Data: 05/09/2020

Intervé: Zeta Figa, portaveu de Salvem la Pineda d’en Gori 

Nova acció reivindicativa impulsada per l'associació Salvem la Pineda d'en Gori de Palamós. Els ecologistes insisteixen en el fet que cal aturar aquells projectes urbanístics que malmetin el territori, i denuncien la inactivitat de la Generalitat i l'ajuntament del municipi.

Prop d'una cinquantena de persones s'han concentrat aquest cap de setmana davant del Castell de Sant Esteve de Palamós per denunciar diferents projectes urbanístics que s'estan portant a terme en aquesta zona. Liderats per l'associació Salvem la Pineda d'en Gori, emparada per SOS Costa Brava, s'han unit a la denúncia ecologistes de Rebel·lió o Extinció, així com integrants de la plataforma T-66. Durant el matí s'ha desplegat una pancarta de grans dimensions i s'ha llegit un manifest exposant les principals demandes.

Entre els projectes que NO veuen amb bons ulls els dos edificis d'apartaments ja construïts de la Cala S'Alguer amb un tercer equipament ja projectat, l'edificació d'un nou parc natur-urbà i la construcció d'un edifici a l'antic càmping Bellafosca. I és que creuen que generen un fort impacte ambiental. En aquest sentit, per exemple, denuncien que s'hauran de talar pinedes i es faran malbé cales amb un important interès paisatgístic.

Des de l'associació demanen que es faci marxa enrere, que es retirin els permisos i que sigui la mateixa Generalitat qui compri els terrenys per protegir-los amb les mínimes intervencions possibles.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat