Ja és Nadal a Torroella amb el pessebre gegant d'en Josep Mir

Torroella de Montgrí

Data: 27/11/2017

Cada any quan s'acosten les festes de Nadal a Torroella s'esperen amb ganes el pessebre gegant d'en Josep Mir. Enguany és el novè cop que aquesta creació, caracteritzada per cuidar els detalls al màxim, es pot veure al Museu de la Mediterrània i l'ús de la tecnologia n'és la principal novetat.

De nit i de dia. El pessebre ofereix aquestes dues vessants que es van alternant cada deu minuts gràcies a un novedós sistema de llum i so. Quan es fa de nit, a més, s'il·luminen punts concrets en els que no paren de passar-hi coses: per exemple, a l'ermita de Santa Caterina hi sonen les campanes o també un ramat d'ovelles és guiat per la veu d'un pastor al més pur estil concurs de gossos d'atura. 

Pel que fa al paisatge, sempre inspirat per l'entorn del Baix Ter, també es presenten novetats: les Illes Medes, uns horts reals en miniatura com a homenatge a la professió d'en Josep, la de pagès, o un infern amb una pedra molt particular que a Mir li recorda la situació política actual. 

En Josep Mir va començar a fer pessebres a casa seva de manera particular fa més de vint anys. Quan des de l'ajuntament van veure la feina que feia el van cridar per obrir la seva feina al públic. Enguany el pessebre gegant de Torroella es podrà visitar fins al 29 de gener.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat