Txema Villalobos enllesteix el cotxe d'Isidre Esteve pel Dakar 2020

INTERVÉ: Txema Villalobos, copilot d'Isidre Esteve

Encara que en aquestes imatges pugui semblar molt desmuntat, el cotxe d'Isidre Esteve està pràcticament enllestit per un nou Dakar. El seu copilot i mecànic de confiança, el calongí Txema Villalobos, està fent els últims retocs pel famós ral·li que aquest any té una nova seu: l'Aràbia Saudita. 
El cotxe d'Esteve i Villalobos és un prototip adaptat expressament per a la discapacitat física del pilot lleidatà, amb un motor BMW de 340 cavalls. S'ha passat tot l'any al taller de Villalobos, a Calonge, on ara està ultimant els darrers detalls mecànics i també de xapa i pintura. 

Un dels elements que distingeixen els equipaments que Esteve necessita és el seu coixí Nubolo, un coixí que mitjançant un sistema de boles que es mouen connectades a uns tubs d'aire permet la circulació de la sang a les cames i que la pressió no provoqui ferides al conductor. Porten anys provant-lo i millorant-lo tecnològicament i ara ja es troba al circuit comercial. 

La gran novetat amb la que arriba el Dakar 2020 és el país que l'acollirà. Des del 2009 que el raid més conegut de tots estava tenint lloc de forma ininterrompuda a l'Amèrica del Sud. Aquesta vegada visitarà per primer cop l'Orient Mitjà. Concretament, l'Aràbia Saudita. Tot i que no hi tenen experiències prèvies, esperen trobar-s'hi un recorregut amb molta sorra. 

L'equip d'Esteve està integrat per sis persones que es desplaçaran a Aràbia el 2 de gener per començar la prova el dia 5. El cotxe haurà marxat un mes abans des del port de Marsella. Un cop allà esperen millorar el resultat de les dues edicions anteriors: una 21ª posició

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports