La 46a edició de la Christmas Race reunirà 500 participants

Palamós

Data: 16/12/2022

Del 18 al 22 de desembre tornarà a tenir lloc a la badia de Palamós la ja tradicional regata coneguda com a Christmas Race. Enguany reunirà 500 participants i un total de 300 embarcacions procedents de 14 països diferents.

A partir d'aquest diumenge la badia de Palamós es tornarà a omplir de veles i regatistes que competiran per endur-se la 46a edició de la regata internacional de classes olímpiques i juvenils Christmas Race, tot un referent en el món de competició regatista que ja s'ha convertit en una autèntica tradició a la vila palamosina. 

L'organització encara aquesta edició amb la sensació d'haver recuperat una esperada normalitat. Es comparà amb la participació de 500 esportistes de 14 països diferents, que sumaran un total de 300 embarcacions. Si bé és cert que la guerra ha provocat una falta de participants de Rússia i Bielorússia -que eren habituals a la competició-, enguany hi participaran esportistes ucraïnesos.

Com a noms destacats, hi competiran Maria Perelló i Marta Cardona, que han estat les campiones del món juvenil de 420 a Hongria i subcampiones del món absolutes del 420 a Holanda. Destaca també el record de participants del CN Costa Brava Vela Palamós, amb un total de vuit. Entre ells, Ramon Figueras -actual campió d'Espanya- i Emma Collins -campiona de Catalunya de la classe Europa-.

El diumenge servirà de jornada d'inscripcions, mentre que les proves s'iniciaran el dilluns 19 de desembre i s'allargaran fins al dijous 22. La flota estarà dividida en dues àrees de regata. Les classes participants seran, en vela lleugera: ILCA4, ILCA 6 Masculí i Femení, Europe Masculí i Femení, i 420 Femení i Mixt. D'altra banda, també es comptarà amb la categoria Olímpica ILCA 6 Femenina.

Una novetat destacada és la substitució de les ampolles d'aigua de plàstic per cantimplores reutilitzables, que portaran cada participant i membre de l'organització.

L'organització de la regata disposa d'un equip d'una cinquantena de persones, entre ells comitès, jurats, seguretat a l'aigua, personal de terra, oficina de regates, logística i comunicació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports