Els alcaldes del Baix Empordà es reuneixen per valorar les conseqüències dels aiguats

Baix Empordà

Data: 23/11/2018

INTERVÉ: Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà

Una vintena d'alcaldes del Baix Empordà s'han trobat aquest divendres al mati en un consell extraordinari per posar sobre la taula dubtes i preocupacions referents al temporal de pluges intenses de la setmana passada i les conseqüències que han deixat al territori. En una reunió amb el delegat del govern Pere Vila, directors territorials de diversos departaments del govern català i el director territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua els alcaldes s'han mostrat preocupats per les conseqüències del temporal sobretot a la conca del Daró. El passat cap de setmana es va trencar la llera del Daró en diferents punts del seu recorregut i la del Ter a Sant Llorenç de les Arenas al terme municipal de Foixà.

Durant aquest consell extraordinari des de l'ACA s'han compromès a assumir econòmicament la reparació del trencament de les motes. Però tot el que té a veure amb actuacions als passadissos d'aigua els han d'assumir els pobles afectats.

Des del Consell Comarcal ja dimecres van informat telemàticament als ajuntaments les diferents vies per aconseguir subvencions d'entitats supramunicipals.

Properament es reuniran els ajuntaments per on passa el Rec del Molí de Pals, l'ACA i el govern català per trobar una solució a l'estat d'abandonament d'aquest rec

Els ajuntaments tenen 30 dies des del temporal per recollir les incidències causades pel temporal i una valoració econòmica dels danys. Per la seva banda, els pagesos afectats per inundacions als camps i  que els han obligat a aturar l'activitat agrícola han de gestionar les reclamacions a través de l'oficina comarcal del departament d'agricultura.




Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política