Els Gegants de Sant Feliu inauguren l’any amb la Diada de Sant Sebastià

Els geganters de Sant Feliu de Guíxols han celebrat la Diada de Sant Sebastià acompanyats per tota la ciutadania. Les dues cercaviles han estat els plats forts de la jornada, on també s'hi han fet tallers i una xocolatada. Aquesta diada ha estat especial per dos motius: la restauració del capgròs més antic del municipi i l'inici dels actes amb motiu del 70è aniversari dels gegants.

Dissabte geganter el que ha viscut Sant Feliu de Guíxols amb la diada de Sant Sebastià. La colla gegantera fa dos anys que va recuperar aquesta celebració per començar l'any fent el que més els hi agrada: ballar i fer ballar a la població a ritme de les gralles i els tambors que acompanyen els capgrossos.

La diada ha començat de bon matí. Petits i grans s'han apropat a la plaça del Monestir per participar en el taller de capgrossos. Des d'allà ha sortit la cercavila del matí. Aquesta ha recorregut el nucli del centre de la ciutat passant per la Rambla i la plaça del Mercat.

A la tarda també hi ha hagut gresca. La plantada de gegants, una nova cercavila i la xocolatada han mantingut viva la festa més enllà de la posta de sol. Aquesta diada 2024 ha servit per presentar la restauració del capgròs Conde, del 1954.

Un Conde que s'ha passejat conjuntament amb els altres capgrossos pel centre de Sant Feliu, acompanyats per tota la ciutadania que s'ha sumat a les dues cercaviles. Una participació de la ciutadania que és la principal recompensa pels geganters de Sant Feliu que aquest 2024 estan de celebració.

Per aquest motiu del 70è aniversari, ja tenen novetats preparades per la diada gegantera del mes de juny.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura