Maria Barbal repassa la seva trajectòria al Castell de Calonge

El Castell de Calonge va acollir la conversa sobre la trajectòria de l'escriptora Maria Barbal. Amb la companyia de Carme Arenas, Barbal va repassar diferents elements de la seva obra i també va parlar sobre la seva última novel·la "Al Llac". Durant l'acte també es van veure uns minuts de l'obra de teatre en homenatge a l'escriptora després de rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. 

Maria Barbal va repassar la seva trajectòria com a escriptora al cicle Essencials del Castell de Calonge. L'acte va permetre aprofundir en tota l'obra de l'autora i en diferents elements com el sofriment humà o la construcció dels personatges de les novel·les. Acompanyada per Carme Arenas, Barbal va conversar sobre tota la seva obra i també va explicar detalls de la seva última novel·la, "Al llac"

Una novel·la que encara no s'havia presentat oficialment, cosa que va permetre als assistents escoltar en primícia els detalls de la nova història de l'escriptora, que parteix d'un record de la infància i els dies que passava a prop del llac. Una novel·la que presenta un personatge que fa el recorregut invers a la resta viatjant de la ciutat al camp, on s'hi queda a viure.

Durant la presentació també es va projectar un fragment de l'obra teatral que explicava la narrativa de Barval i que es va estrenar a causa del lliurament del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes que va rebre l'any 2021. Una Maria Barbal que ha rebut altres reconeixements com el Premi Josep Pla de narrativa o la Creu de Sant Jordi l'any 2001. És per això que des de l'Ajuntament es mostraven satisfets per la celebració de l'acte.

Des de la seva primera obra Pedra de tartera l'any 1985, l'escriptora ha publicat una vintena d'obres de novel·la prosa, narrativa breu, teatre i narrativa infantil.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura