La XXVII Fira de Circ recupera espais exteriors i crea el premi Lola Casademont

Aquest matí s'ha presentat una nova edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà. Serà la 27a i recuperarà les places i els carrers com a escenaris durant els cap de setmana del 15 al 17 de juliol. Una altra de les grans novetats d'enguany és la creació del nou Premi del Públic Lola Casademont.

Des de clown, acrobàcies i malabars fins a trapezi, diàbolo i perxa xinesa passant per espectacles aeris, d'equilibrisme o fins i tot baldufes. Aquestes són algunes de les disciplines artístiques de les quals es podrà gaudir en la 27a edició de la Fira de Circ al Carrer que esdevindrà el cap de setmana del 15 al 17 de juliol en diferents ubicacions de La Bisbal d'Empordà.

Una de les principals novetats d'aquesta nova edició és precisament aquesta. La recuperació d'espais emblemàtics de la ciutat que durant aquests tres dies es converteixen en escenaris de grans espectacles, com per exemple la plaça Major o el passeig Marimon Asprer. A més, al passeig s'hi tornarà a instal·lar l'Espai Fira, que també s'havia perdut durant els dos darrers anys de pandèmia.

La 27a edició oferirà al públic un total de 36 espectacles. Pel que fa a companyies, n'hi participaran 27, de les quals dues seran internacionals i la resta, nacionals. L'espectacle d'obertura serà 'Volov', a càrrec del col·lectiu TQM. El de clausura, per segon any consecutiu i vist l'èxit en la darrera edició, serà un espectacle de producció pròpia de la Fira de Circ. Durant els matins del dissabte i el diumenge s'oferiran tallers per a totes les edats.

Més enllà de la recuperació d'espais, la gran novetat d'enguany és la creació del Premi del Públic 'Lola Casademont', com a reconeixement i homenatge de qui fou una figura cabdal per l'esdeveniment cultural. Els espectadors podran escolliran l'actuació que més els ha agradat a través d'unes butlletes físiques o a través de l'aplicació mòbil de la fira. La companyia guanyadora s'emportarà un premi de ceràmica fet amb terrissa negra i dissenyat per Didi Heras.

El pressupost d'aquest 2022 és de 120 mil euros, dels quals el 35% prové de l'Ajuntament de La Bisbal, un 20% de la Diputació de Girona, un 20% més de la Generalitat de Catalunya i un 4% del Ministeri de Cultura. El 21% restant prové d'ingressos propis de l'organització.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura