Stay Homas fa vibrar terra i mar al Festival Ítaca

Palafrugell

Data: 06/07/2021

INTERVENEN: Klaus Stroink i Guillem Boltó (dalt de l'escenari) // Fran Arnau, director del Festival

El trio nascut del confinament, Stay Homas. va fer vibrar terra i mar, literalment, amb els dos concerts emmarcats dins la programació del Festival ÍTACA que van tenir lloc aquest diumenge a Calella de Palafrugell. 

Van oferir al públic un repàs pels seus hits més destacats, des de les mítiques i optimistes nascudes a la terrassa a ritme del cubell del Guillem, com 'Stay homa' o 'Gotta be patient', i les més íntimes com 'Les merdes' i 'Ara', passant per les de diversos estils del disc Agua com 'Cacatúa' i 'Del Revés', a les de les històries d'Instagram 'Days of our lives' i 'Let it out'; fins a arribar a 'No vull baixar', una nova cançó que, en col·laboració amb Albert Pla, va veure la llum aquest diumenge i la van presentar en exclusiva al públic del Festival Ítaca.

Pel que fa a col·laboracions, a l'espectacle de diumenge no hi va faltar la veu d'algunes de les persones que els han acompanyat en aquest camí, com la Judit Neddermann o la Sílvia Pérez Cruz, que va ressonar amb força per la seva Calella a través dels altaveus.

Acabats d'arribar del Canet Rock, on hi van realitzar un concert fugaç i molt mogut, a Calella hi van trobar una posada en escena tranquil·la que els va empènyer a pendre's el concert amb més calma, conversar amb el públic, i fer-lo partícip. 

I tot i que el seu aniversari és el mes de març, en una data tan destacada com la de l'inici del confinament, a Calella no hi van faltar ni les felicitacions d'aniversari, ni tampoc els raig de sol que, tot i que es va esperar a sortir fins al final del primer bolo, va apareixer deixant una imatge digne de postal. Hauria estat gairebé poètic que ho fes quan tocaven la cançó de 'Al ponerse el sol'.

En definitiva, com reivindiquen el Klaus Stroink, el Guillem Boltó i el Rai Benet a les seves cançons, a l'escenari de Calella, sobre el mar, amb centenars de seguidors a les grades, als balcons, a la platja, i fins i tot en barca i en caiac, el grup podria dir que 'no estamos tan mal'. Més aviat estava 'tudo bem'. Tan bé que, en acabar el concert que tenia inici a les 18:30 de la tarda, van deixar de banda el seu 'Nunca vuelven'. Descans, i com ells diuen 'Volveré a empezar'.

Stay Homas van pujar l'escenari conegut per ser el de la clàssica Cantada d'Havaneres dues vegades consecutives. En posar les entrades del primer concert a la venda es va esgotar molt ràpidament, motiu pel qual se'n va organitzar un segon el mateix dia, que també va tornar a penjar el cartell de sold-out en molt poc temps.

Pels que no han pogut gaudir del Stay Homas, el grup tornarà a visitar el mateix festival a finals del mes de setembre, en aquesta ocasió, a L'Escala, on compartiran cartell amb Natalia Lacunza. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura