Els centres esportius reivindiquen ser part de la solució

Palafrugell

Data: 27/10/2020

INTERVÉ: Adrià Geli, Centre Esportiu 'PadHealth'

Aquesta és la imatge que estan patint els centres esportius des del passat 29 d'octubre, quan es va decretar de nou el seu tancament: estan totalment buits. Situació que preocupa i molt a un sector, que assegura que aquesta normativa podria suposar la sentència de mort del teixit esportiu de Catalunya i de molts dels centres que s'hi dediquen.

Les dades presentades pel Ministeri de Sanitat l'última setmana indiquen que el percentatge total de brots associats a l'activitat esportiva suposen el 0,28% del total d'Espanya, i baixa al 0,22% si ens referim només a casos positius. Davant aquestes xifres, el sector s'ha posicionat en contra de les mesures i ha llençat un manifest que reclama la no suspensió de l'activitat esportiva i que se'ls consideri servei essencial. Apunten que no són part del problema, sinó de la solució, i que els beneficis de la pràctica esportiva regular es van fer evidents en els passats mesos de confinament.

Durant el temps que es mantinguin amb les portes tancades, els professionals aconsellen a la població seguir portant a terme entrenaments. Sigui amb rutines des de casa o ve a l'aire lliure.

Actualment els únics centres que com a excepció poden mantenir les portes obertes són els de Tecnificació i d'Alt Rendiment esportiu, així com les instal·lacions i equipaments que acullen entrenaments i competició professional, estatal i internacional.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports