Marcar-se rutines i espais personals, imprescindible per mantenir un bon estat d'ànim

Baix Empordà

Data: 19/04/2020

INTERVÉ: Anna Agustí, psicòloga

Ja anem per la sisena setmana de confimanent. Per passar aquests dies amb el major benestar possible els professionals de la salut mental remarquen la importància de marcar-nos una rutina.

És important establir rutines i mantenir horaris, sobretot els dels àpats i els de son. S'ha d'intentar anar a dormir i aixecar-se a les hores que ho fèiem abans del confinament per assegurar un bon descans. Aquest descans i benestar emocional serà positiu si també fem despesa física i intel·lectual. És imprescindible que les dues coses vagin compaginades.

En aquest sentit la rutina ha d'anar acompanyada d'activitat física, activitats de respiració i meditació, de temps dedicat a la feina i en el cas de no treballar, dedicar aquest temps en altres ocupacions. Si es fa teletreball, és important mantenir un horari i un lloc on realitzar-lo.

Aquests dies també és necessari diferenciar zones a casa. A les persones que durant el confinament conviuen amb més gent, se'ls recomana seguir uns horaris on hi hagi espais per estar amb un mateix. Tots necessitem moments d'intimitat, d'estar sols. Per altra banda també és important marcar un espai d'interacció, especialment les persones que tenen nens petits a casa, teletreballen i estan fent d'acompanyants en l'escolarització dels petits.

El moment que ens ha tocat viure és també una etapa per reinventar-se, per treure la part creativa que tots portem dins i per destinar el temps que el dia a dia no ens deixava a realitzar coses que ens omplen, com cuinar, llegir, dibuixar, pintar o tocar algun instrument.

Totes aquestes mesures ajuden a mantenir un estat d'ànim equilibrat i no deixar-se portar pel desànim, el pànic o la ràbia. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat