El Club Twirling Platja d'Aro competeix a la Copa de les Nacions

El Twirling és un esport consistent a fer, amb acompanyament musical, exercicis propis de la dansa i de la gimnàstica rítmica, fent figures amb un o diversos bastons. I aquest any, per primera vegada el Club Twirling Platja d'Aro ha competit per primera vegada, a escala mundial, a la Copa de les Nacions celebrada a Liverpool aquest agost.

El twirling és un esport relativament poc conegut, que consisteix a fer exercicis propis de la dansa i de la gimnàstica rítmica, fent figures amb un o diversos bastons, i amb acompanyament musical.

De fet, qui el practica, l'expressivitat i el moviment del seu cos ha de demostrar força, flexibilitat i bellesa, sempre en coordinació amb la manipulació del bastó, que és una vareta d'acer de 50 o 70 cm de longitud, rematat amb dos topalls de cautxú als extrems.

I aquest ha estat el cas de les integrants del Club Twirling Platja d'Aro, que ha participat per primera vegada a la Copa de les Nacions celebrada a Liverpool aquest agost, amb resultats molt satisfactoris.

Els exercicis s'han de fer de la forma més harmoniosa i estètica possible, i quan es tracta d'actuacions conjuntes, cal fer-los de forma coordinada i sincronitzada amb la resta dels components de l'equip. De moment, sembla que la competició internacional, ha motivat a les integrants del club per a donar-ho tot a la pròxima temporada.

Aquesta disciplina, doncs, tracta de fer girar i moure un o diversos bastons per mitjà dels braços, les mans i els dits, alhora que s'executen moviments corporals que evidencien destresa, fluïdesa i velocitat. I moltes vegades també, com tots els esports, és una forma de teràpia.

El twirling va néixer als Estats Units d'Amèrica al segle XX, com a especialització esportiva dels exercicis practicats per les majorets. Posteriorment, es va estendre a Europa des de França. De fet, la relació entre les majorets i les twirlers continua sent important, però mentre que les primeres actuen en contextos fonamentalment lúdics, les twirlers han adoptat exercicis propis de la gimnàstica i s'entrenen per a la competició.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports