El Cinema Montgrí resisteix davant el confinament municipal

Intervé: JORDI BELLAPART, president del Cine Club.

La sala de Cinema Montgrí presenta un recorregut de gairebé 100 anys d'història. A les seves butaques hi han passat generacions de torroellencs i torroellenques que han gaudit de milers d'estrenes, des d'ET fins a El Pare, l'obra que actualment es troba en pantalla.

Gestionat pel Cine Club
Des de principis dels anys 90, el Cine Club de la localitat es va fer càrrec de l'activitat de la sala i d'ençà que s'ha fet una clara aposta pel cinema d'autor i en versió original. Tot i la llarga trajectòria, la pandèmia ha colpejat amb força els seus ingressos econòmics.

Efectes de la pandèmia
Les plataformes digitals, tals com Netflix o HBO, juntament amb les restriccions imposades pel coronavirus han fet perillar el seu futur. De fet, les dades de l'any passat anuncien que el Cinema Montgrí va perdre el 70% dels seus espectadors.

Amb el confinament municipal sobre la taula, actualment venen al voltant de 60 a 100 entrades a la setmana. Per contextualitzar la davallada de públic, als anys 90 només als diumenges podien arribar a acollir fins a 400 persones.

Una programació variada
Amant del cinema, Jordi Bellapart fou el primer president del Cine Club i actualment, repeteix en el càrrec. Dins la programació general de la sala, que s'ofereix durant caps de setmana, quinzenalment es realitzen passes d'un cinema independent o d'autor amb versió original. El gust per aquest tipus d'audiovisuals prové dels anys 70 i 80, quan es realitzaven en el municipi sessions de cinefòrum amb un marcat caràcter polític.

En els últims anys, la sala ha passat d'acollir a un públic eminentment jove a un espectador més adult. Tot i això, el cinema local continua resistint. N'és una bona mostra el 93è aniversari que celebrarà aquest 25 d'agost el Cinema Montgrí.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura