El pastor Gaizka Etxainz es proclama campió del XXX Concurs de Gossos d'Atura de Torroella

Entre la programació de la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí, despunta el Concurs de Gossos d'Atura. La trobada, que s'ha celebrat aquest diumenge al migdia, ha comptat amb la participació de set pastors. El basc Gaizka Etxainz, en concret, ha revalidat el seu títol de campió.

Té només tres anys, però el gos Laster ja ha exposat el seu talent en alguns dels principals concursos del país. De fet, amb la tanda que protagonitza amb el pastor, basc Gaizka Etxainz, s'han proclamat campions de Guipúscoa, d'Euskadi i, ara, per segona vegada consecutiva, també de Torroella de Montgrí en el Concurs de Gossos d'Atura. En la classificació final d'aquest diumenge, en concret, la jutgessa Gillian Howell els ha premiat amb 160 punts, 8 més que la segona posició de la pastora Leyla Ortiz amb la gossa Naika (152 p). El tercer a pujar al podi ha estat el viladrauenc Moisès Tarrés amb la companyia de la Mel (145 p).

Més enllà de la taula classificatòria, la trobada ha generat gran expectació al municipi en la seva trentena edició. Com és habitual, el concurs s'ha dividit en dues etapes diferenciades. La primera prova ha consistit a manar el gos a buscar les ovelles, porta-les en línia recta i fer-les passar per darrere el pastor, per tot seguit, traçar un triangle amb els portells i mantenir els animals dins un cercle. La segona part, en canvi, s'ha resumit en donar les ordres necessàries, perquè el gos faci entrar i sortir les ovelles del corral.

El Concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí alhora, ha esdevingut un memorial al ramader Jordi Muxach, qui va apostar per celebrar per primer cop la competició a la vila i fou reconegut per la seva destresa pasturant.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura