Guillem Muñoz i Lourdes Cayetano guanyen la 3a VolCat Costa Brava

Els corredors Guillem Muñoz i Lourdes Cayetano, de l'equip Ciclos Benavent i Biking Point, es van proclamar campions de la 3a VolCat Costa Brava. La cursa de BTT es va celebrar aquest cap de setmana a Calonge i Sant Antoni i va aplegar 600 ciclistes en un traçat de 120 quilòmetres de distància i 1.800 metres de desnivell positiu.

Els experts damunt les dues rodes es van trobar amb pendents llargs i constants que van transcórrer per tota mena de terrenys. Trams on rodar de pressa i en grup, i altres més lents i tècnics per gaudir del massís de les Gavarres.

En la categoria masculina van pujar al podi Guillem Muñoz, en primera posició, Gerard Blanch, en segona, i Oriol Colomé, en tercera. El repte, distribuït en dos dies consecutius, va mostrar les seves cartes finals en l'últim tram programat per diumenge. La sortida en la segona etapa va desembocar en la creació d'un grup compacte a l'inici format per 9 corredors. Tanmateix, Muñoz va saber trobar un forat entre les rodes i es va posicionar capdavanter.

En categoria femenina, Lourdes Cayetano va dominar en les dues etapes, gràcies a una extraordinària solidesa sobre el terreny. Tot i això, Rebecca Leaper va mostrar les seves habilitats i va oferir resistència a Cayetano, encara que quedà finalment en segona posició. Per la seva banda, Neus Parcerisas va repetir tercera posició i es va assegurar una plaça al podi.

La tercera edició de la competició ha vingut carregada d'adrenalina i nervis fins als últims quilòmetres de la línia de meta. Pel que fa als participants, tots ells han rememorat els orígens de la prova, ja que es van haver d'orientar a través de GPS.