La primera cursa comarcal 'Correpoble' es celebrarà l'1 d'abril a Palamós

Palamós

Data: 31/01/2023

La primera cursa comarcal, batejada com a Correpoble, es celebrarà l'1 d'abril a Palamós. La competició serà per equips i cada esportista representarà un municipi del Baix Empordà. Impulsada pel Consell Esportiu, actualment ja hi ha 230 inscrits i en concret, el límit s'ha fixat en 1.000 dorsals.

Els ciutadans del Baix Empordà, majors de 12 anys, estan cridats a enfundar-se les vambes per a representar el seu municipi en el Correpoble. La pràctica esportiva i, sobretot, el sentiment local es fusionaran en la primera edició de la cursa comarcal, que es celebrarà l'1 d'abril a Palamós.

El recorregut serà de 10 quilòmetres amb 83 metres de desnivell. Els participants podran efectuar el traçat, sigui corrents o caminant, en un període màxim de dues hores i mitja. La platja de Castell, la cala s'Alguer, la pineda d'en Gori o l'estenedor de xarxes, com a punt central de la prova, seran alguns dels paratges a visitar. 

Les inscripcions s'han de fer amb antelació, a través de la pàgina web de curses.cat. Actualment cada participant ha de pagar 10 euros, tot i que a partir del 16 de març i fins a exhaurir els 1.000 dorsals disponibles, el preu s'incrementarà a 15. Durant el registre, l'usuari haurà d'especificar el municipi que vol representar. De retruc, se li assignarà un dorsal i una samarreta exclusiva de la localitat, que s'haurà de recollir el 30 de març en els diferents punts habilitats.

Els 35 primers esportistes de cada municipi, en categoria masculina i femenina que hagin obtingut les millors marques, atorgaran a la seva localitat una copa commemorativa, que s'exhibirà durant un any al corresponent ajuntament. El corredor i la corredora més ràpida també rebran un obsequi, i es farà un reconeixement als participants més longeus. Per contra, els últims a travessar la línia de meta s'enduran una cullera de fusta, com a consolació.

La voluntat per part del Consell Esportiu és donar continuïtat a la prova, i per això, preveuen fer un sorteig, al final de cada edició, per escollir la propera seu del Correpoble. La competició s'ha gestat en la Taula Comarcal d'Esports, i a hores  d'ara, ja hi ha 230 inscrits i esperen, com a mínim, arribar als 800 participants.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports