Pedro Burruezo reviu el passat del Monestir amb cants medievals

Data: 21/08/2019

Intervé: Pedro Burruezo, músic

El Festival de la Porta Ferrada va tancar la seva 57a edició al paratge que dona nom al Festival: la pròpia Porta Ferrada del Monestir. Pedro Burruezo va ser l'encarregat de posar punt i final a la programació amb cants medievals que van transportar els espectadors a temps remots en un escenari de l'Edat Mitjana.

L'actuació del músic va començar amb l'acompanyament d'un dels principals referents de la música medieval, Eduardo Paniagua, i amb el llaüt del sudanès Wafir Gibril. Els primers temes van ser poemes andalusís d'amor, on tots tres músics van brillar amb llum pròpia. Els artistes van ser agraïts amb el Porta Ferrada per haver comptat amb ells, ja que no és habitual que formin part de l'oferta de festivals tan grans.

A la segona part del concert va aparèixer el quintet de Medievalia Camerata, el que va permetre al públic gaudir d'una percussió típica de l'època medieval.

Pedro Burruezo és veí de Sant Feliu de Guíxols i va formar part de grups com 'Claustrofobia' i 'Bohemia Camerata', a més d'haver estat reconegut com un dels principals exponents a l'hora de recordar el llegat de la música de la Península Ibèrica durant l'Edat Mitjana.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura