Inaguració de l'exposició virtual a l'espai Thyssen

INTERVÉ: Pilar Giró, comissària de l'exposició Thyssen

Aquest any, l'exposició de l'espai Carmen Thyssen és virtual. La mostra online s'ha inaugurat aquest dijous 23 de juliol i es pot gaudir des de qualsevol dispositiu connectat a internet i és accessible des de la web www.espaicarmenthyssen.com. La mostra ofereix una passejada pictòrica per la qual s'han seleccionat vint-i-una obres.

L'exhibició s'estructura a través d'un diàleg entre el pintor català Josep Amat (1901-1991) i els impressionistes com a fil conductor. De manera que com és tradició a la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, la manera de presentar les obres posa en context un cop més, la pintura catalana amb la pintura internacional. 

L'experiència virtual recrea l'espai Thyssen real tot fent un recorregut per les sales. Durant el recorregut, hi ha quatre conceptes claus que marquen aquest diàleg entre Amat i els impressionistes i que ens poden guiar en la lectura de les obres. Tres tenen a veure amb el fet pictòric i l'impressionisme en particular i són: la llum, l'atmosfera i l'instant. I el quart, el taller al carrer, una constant tant en la manera de treballar d'Amat com dels impressionistes. I és que Amat no es pot definir com un artista impressionista però sí que ha incorporat en el seu llenguatge plàstic el diàleg amb aquest moviment pictòric. D'altra banda, dins dels artistes amb els quals dialoga Amat, trobem mestres de l'impressionisme francès com Pissarro, Sisley i Bonnard i d'altres que també s'han nodrit d'aquestes arrels estètiques com Gauguin. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura