El Museu de la Mediterrània fomenta la creació amb el grup d'artistes 'Ocells al cap'

El Museu de la Mediterrània fomenta la creació amb el grup d'artistes 'Ocells al cap'
Torroella de Montgrí

Data: 26/06/2018

El Museu de la Mediterrània es convertirà, el 29 i 30 de juny, en un laboratori experimental que acollirà "Ocells al Cap” (Birds in the Head), un grup de dones artistes de diferents disciplines i nacionalitats que treballen per investigar a través de l'art de la performance, noves formes de comunicació intuïtives i telepàtiques en grup.

Fruit d'aquesta trobada d'investigació experimental, "Ocells al Cap" oferiran un taller gratuït per dones, el divendres 29 de juny a les 18 h i una performance, també gratuïta, anomenada "Us estàvem esperant", dissabte 30 de juny a les 19 h, adreçada a tots els públics.

“Ocells al cap”

Durant els dies 29 i 30 de Juny, el Museu de la Mediterrània es convertirà en un laboratori experimental que acollirà "Ocells al Cap (Birds in the Head)", un grup de dones artistes de diferents disciplines i diferents nacionalitats que treballen juntes des del 2013 per investigar a través de l'art de la performance, noves formes de comunicació intuïtives i telepàtiques en grup.

El grup desenvolupa performances que obren al públic la possibilitat de poder-hi participar. Amb la intenció que els interessats puguin participar en la construcció dels continguts de l’obra artística alhora que planteja els avantatges de no saber què passarà i l’absència de protagonistes. Fruit d'aquesta trobada d'investigació experimental entorn la performance dins el Museu de la Mediterrània, "Ocells al Cap" ens oferiran dues activitats gratuïtes: un taller especialment adreçat a dones, el divendres 29 de juny a les 18 h, i una performance anomenada "Us estàvem esperant", el dissabte 30 de juny a les 19 h, aquesta oberta a tots els públics.

El taller planteja la importància del silenci i l’escolta com a maneres de tornar a connectar amb el coneixement interior i la intuïció. Es treballarà en grup per a desenvolupar la improvisació i la espontaneïtat. L’obra, “Us estàvem Esperant”, és una performance artística que ofereix al públic una oportunitat de realitzar una pregunta. Llavors comença una conversa no-verbal i improvisada mitjançant la accions del grup d’artistes tot creant una peça d’art. Aquesta activitat està inclosa en el cicle Camins Propers, a cura de Mar Serinyà, que neix amb la necessitat de descobrir i conèixer aquells artistes que es troben a la nostra zona i als seus voltants, amb la voluntat d’acostar-los al públic i fomentar la creació d’art contemporani. Un cicle que vol mostrar la diversitat i la multidisciplinarietat dels llenguatges artístics a la vegada, que vol anar mes enllà, tot buscant la transversalitat amb altres disciplines Aquest laboratori experimental d’”Ocells al cap” està vinculat a l'exposició: “Mapes efímers. Complicitats i sincronies”, de Denys Blacker al Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona, del 15 de juny al 2 de setembre de 2018.

Els antecedents d’ ”Ocells al cap”

L'any 2013 convidades per la Fundació Tàpies (Barcelona) i en col·laboració amb la Bonne, Centre de Culture de Dones (Barcelona), es va reunir un grup d’artistes per crear una re-interpretació de la performance The Birds (Els Ocells) com a part d’una exposició sobre l’obra de l’artista americà Allan Kaprow. Amb el títol Ocells el Cap, es va realitzar una improvisació duracional al mig del bosc de les Gavarres a Madremanya, Girona. D’aquesta manera va néixer el grup Ocells al Cap (Birds in the Head), un grup de dones artistes de diferents disciplines que l’any 2015 començarien a reunir-se amb regularitat, per desenvolupar formes de comunicació intuïtives i telepàtiques en grup. A més a més, des del 2014 el grup es reuneix anualment en una residència de recerca al FEM, Trobada Internacional d’Artistes Dones de Performance a Madremanya. Performances a destacar; Pomps of the Subsoil, Escena Poble Nou, Barcelona (2015), We Were Waiting for You (T’estàvem esperant) a Universitat de Newcastle, Anglaterra (2017), Uncions al Museu Mediterrani (2017), L’Oracle, a El Jardí, Cadaqués (2017). La proposta inicial de treball està vinculada amb la investigació doctoral de Denys Blacker sobre la consciencia, la sincronicitat i la improvisació. El grup s’ha centrat en buscar una sensibilització de la percepció extra-sensorial mitjançant la improvisació, per poder rebre i transmetre informació entre elles. Les qüestions centrals són: com deixar les nostres preferències individuals o formes habituals de banda, per arribar a zones de coneixement que s’estenen més enllà del cos ? Com podem canviar l’auto mestria pel no-saber ? Mitjançant exercicis i tallers, el grup desenvolupa tècniques per alliberar-se de la Nota de Premsa contaminació de la intenció dirigida, deixant-se sorprendre per una connexió a capes mes profundes de la consciencia. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura