Malestar entre les colles de carnaval ganxones pel canvi de data del Carnaval a la Fresca

Malestar entre les colles de carnaval ganxones pel canvi de data del Carnaval a la Fresca
Diverses colles de carnaval de Sant Feliu de Guíxols protesten contra la decisió de l’ajuntament de canviar de data el Carnaval a la Fresca i que no formi part dels actes de la Festa Major.

Tradicionalment, el carnaval d’estiu s’havia celebrat durant el mes d’agost i els darrers anys s’havia programat el dissabte abans del primer dia de les festes de la població. Enguany però, la proposta del consistori és que no es faci finalment el 27 de juliol i que es posposi per fer-lo coincidir amb el Cap de Setmana Jove del mes de setembre.

Segons recull a les xarxes socials, l’Associació de Colles de Carnaval Ganxones hauria demanat al govern local que es mantingués la data original traslladant-los que aquesta és la posició majoritària entre les colles, el consistori però hauria apostat per fer definitiu el canvi al setembre per descongestionar el centre de la ciutat en uns dies de màxima afluència en què la celebració de la rua de carnaval és logísticament més complexa.


Reunió per buscar consensos

Dilluns vinent l'ajuntament ha programat una reunió amb l'Associació de Festes Ganxones i l'Associació de Colles de Carnaval Ganxones per pactar conjuntament com ha de ser el Carnaval a la Fresca.


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura