El MIC18 deixa 11,5 milions d'euros a les comarques gironines

El MIC18 deixa 11,5 milions d'euros a les comarques gironines
El MIC 2018 ha tingut un impacte econòmic d’11.483.195 euros a la demarcació de Girona, generats majoritàriament per les 28.146 persones que van prendre-hi part, entre participants, familiars i públic assistent.

D’aquests gairebé 11,5 milions d’euros, 9.805.089 provenen directament del MICFootball i 1.678.106 del MICBasquetball. Així mateix, el torneig ha generat una apreciació molt positiva entre els visitants, que valoren el MIC i la destinació Costa Brava - Girona amb puntuacions situades entre 8,3 i 9,3 sobre 10. Són dades extretes de l’estudi d’impacte econòmic del MIC que s’ha presentat aquesta tarda a la Diputació de Girona.

 A la presentació de l’estudi hi han participat Pere Vila, president de la Diputació i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; David Bellver, president del MICSports, i Marc Grijalvo, investigador, consultor turístic i redactor.
 
Pere Vila ha remarcat que «des de la Diputació i el Patronat donem suport a l’organització d’aquest esdeveniment perquè, tal com reflecteix l’estudi, promociona l’oferta esportiva i de turisme actiu a les comarques de Girona, i perquè volem promoure valors com ara la convivència i la salut a través de l’esport».  David Bellver ha destacat que «l’estudi mostra un impacte econòmic molt notable, que supera els càlculs inicials». I Marc Grijalvo ha assenyalat que «el MIC és un binomi perfecte que general sinèrgies entre l’esdeveniment i la destinació. Més enllà de l’impacte econòmic té també un gran impacte entre els participants en quant a transmissió de valors».

 L’estudi estableix que el MIC genera un gran impacte en l’economia de la demarcació de Girona i fa una aportació qualitativa a l’engranatge turístic de la destinació mitjançant la valoració de la destinació i l’increment de prescriptors potencials (persones que recomanen la demarcació). Així mateix, assenyala que el MIC millora el posicionament de la Costa Brava com a destinació de turisme esportiu i la projecta internacionalment.

L’estudi xifra en 2,8 milions el pressupost total del MIC i assenyala que cada euro invertit per l’Administració pública produeix un retorn al territori superior als 100 euros (125 euros pel que fa al futbol i 100 pel que fa al bàsquet).


Dades de participació

Les dades de participació del torneig, que aquest any s’ha dut a terme del 28 de març a l’1 d’abril, són les següents:

El MICFootball, que enguany celebrava la divuitena edició, ha comptat amb la participació de 7.000 joves de 372 equips i 42 països. En conjunt han disputat un total de 900 partits a 37 poblacions.

El MICBasketball, que celebrava la segona edició, ha comptat amb la participació de més de 1.000 joves de 111 equips i 10 països. En conjunt han disputat un total de 260 partits a 12 poblacions.

El MIC Integra, que celebrava la sisena edició, ha comptat amb la participació de 450 joves de 24 equips de Catalunya, que han disputat 52 partits.


Dades socioeconòmiques

L’estudi aporta també les dades socioeconòmiques següents:

– Hi ha molta varietat pel que fa a l’origen dels participants, amb una forta presència d’equips internacionals:  

– MICFootball: 37,8 % d’estrangers, 38,6% de l’entorn directe i 23,9 de població local

– MICBasquetball: 48,8% d’estrangers, 34,8% de l’entorn directe i 16,4% de població local

– Els participants majoritàriament viatgen acompanyats de família i amics  (56 % MICFootball i 62 % MICBasquetball).

– La principal motivació del viatge a la Costa Brava és acompanyar un familiar que participa al torneig, seguida per l’afecció a l’esport. El perfil del familiar acompanyant és diferent del perfil dels assistents per afecció a l’esport, i generen una important despesa per dia, amb estades mitjanes superiors a 3 nits i una despesa per persona/dia que se situa a la forquilla de 50 € - 60 €.

– Els participants i el públic s’allotgen preferentment en hotels (de 4 i 5 estrelles, o de 2 a 3 estrelles), seguit per apartaments turístics.

 
Recepció als millors classificats gironins al MIC

Després de la presentació de l’impacte econòmic del MIC, Pere Vila, president de la Diputació de Girona; David Bellver, president del MIC; Carles Salgas, diputat d’Esports de la Diputació de Girona, i Juanjo Rovira, director del MIC, han fet una recepció al pati de la Diputació als gironins millor classificats al MIC 2018. Han estat els següents equips:

 Futbol

Categoria juvenil masculí: UE Llagostera

Categoria Aleví infantil futbol 7 femení: Girona FC

MIC Integra: MAP Abadesenc

Bàsquet

Categoria U14 femení: CE Palamós

Categoria U18 masculí: Bàsquet Girona

Categoria U12 femení: CE Palamós

Categoria U12 masculí: Bàsquet Vedruna Palamós

MIC Integra: Fundació Ramon Noguera

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports