Arrenca el Dakar amb el calongí Txema Villalobos

Calonge i Sant Antoni

Data: 07/01/2019

337 vehicles i copilotant un d'ells, un Calongí. Txema Villalobos inicia aquest dilluns una nova aventura en un Dakar atípic en què tornarà a assistir Isidre Esteve per mirar de millorar la 21ena posició de l'any passat.

El pilot del Repsol Rally Team repetirà a bord del BMW BV6, que s'ha adaptat a mida per les condicions físiques d'Isidre Esteve, afectat d'una lesió medul·lar i en cadira de rodes des del 2007. El vehicle porta un coixí intel·ligent que evita les úlceres per pressió.

Enguany el cotxe té més suspensió, una frenada millor i una part d'atac del cotxe més petita per minimitzar l'impacte amb les dunes. També s'ha millorat la resposta del volant alhora de girar.

Aquestes modificacions venen de l'experiència de l'any passat i les proves que Esteve, Villalobos i el seu equip han estat fent a ral·lis com la Baja Aragón o el del Marroc.

El Dakar 2019 és atípic perquè per primer any  només es disputarà dins les fronteres d'un Estat. Els prop de 5.000 quilòmetres de competició en 10 etapes diferents es recorreran íntegrament dins del Perú, combinant paisatges andins i deserts de dunes. Serà una competició més curta en quilòmetres i més complicada, ja que la majoria del recorregut és sobre dunes.

Dels 337 vehicles que competeixen al raid, 138 són motos, 96 cotxes, 41 camions, 29 quads i 33 Tot Terrenys.

Noms propis catalans d'aquest Dakar 2019 són el pilot de Vilabrareix, Dani Oliveras, que passa de motos a cotxes; la pilot de Folgueroles, Nani Roma;  la pilot de Corbera de Llobregat, Laia Sanz; o el pilot de Torreblanca, Joan Barreda.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports