Nedadors de l'Europa de l'Est fan una estada a Palafrugell

Nedadors de l'Europa de l'Est fan una estada a Palafrugell
Palafrugell

Data: 07/01/2019

Els passats 4 i 5 de gener de 2019, la Piscina Municipal de Palafrugell va acollir la que va ser la primera competició federada de natació de la història al municipi: el Grand Prix Internacional de natació de Palafrugell. Aquest esdeveniment ha comptat amb una assistència d’un centenar de nedadors vinguts d’arreu del país i també provinents de països de l’Europa de l’Est.

La competició, organitzada per membres de la Federació de natació de Lituània, ha comptat amb la col·laboració de l’Àrea d’Esports de Palafrugell, de la Federació Catalana de Natació i també del Club Atlètic Palafrugell. A més, durant la setmana prèvia a l’esdeveniment aquàtic, els clubs representants de Lituània i de Letònia han utilitzat la instal·lació de la Piscina Municipal per entrenar i preparar l’encontre esportiu.

Segons el regidor d’Esports del municipi, Pau Lladó, “la competició ha servit per crear una nova iniciativa que, al llarg del temps espera ser un esdeveniment de gran calat”. A més, Lladó especifica que “la competició ha servit perquè en els dies propis de festes nadalenques Palafrugell hagi tingut turisme esportiu desestacionalitzat, i que aquest esdeveniment servirà perquè en un futur immediat el municipi es nodreixi, encara molt més, d’estades esportives provinents de l’Europa de l’Est, com la que va tenir el passat octubre de 2018 amb una nombrosa estada de nedadors d’elit d’Estònia, que preparaven la Copa del Món”.

Amb la promoció obtinguda de l’esdeveniment i amb les estades atlètiques i multiesportives ja existents, Palafrugell espera assentar les estades esportives internacionals i esdevenir, mica en mica, en un referent al país en aquest camp. Aquest Nadal, per primera vegada, a Palafrugell han tingut lloc tres esdeveniments aquàtics a la Piscina Municipal a més de la competició internacional de natació: el parc infantil PINXO aigua i la Nedada Solidària per la Marató. Els tres han tingut una excel·lent acceptació i han donat una oferta apte per a tots els públics.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports