Josep Amat, exregidor d'Urbanisme de Sant Feliu, rebrà la Creu de Sant Jordi 2020

Josep Amat, exregidor d'Urbanisme de Sant Feliu, rebrà la Creu de Sant Jordi 2020
Josep Amat (Barcelona, 1940) rebrà una de les Creus de Sant Jordi 2020 després que el govern de la Generalitat anunciés aquest dimarts les 30 personalitats i 15 entitats guardonades enguany. 

Amat és enginyer industrial. Va iniciar la seva recerca en el camp dels sistemes digitals, derivant posteriorment al disseny de processadors especialitzats en el tractament del senyal radar, i el processat d’imatges, aplicat a la visió per ordinador. Posteriorment va orientar la seva recerca al camp de la robòtica, tant en el camp industrial, en el de la robòtica submarina i especialment en els darrers anys, en el camp de la robòtica quirúrgica.

El seu nom ha destacat tant en l'activitat industrial privada com en l'àmbit acadèmic. Ha estat docent, entre d'altres, a la Universitat Politècnica de Catalunya, a l’Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona, a la Facultat d’Informàtica de Barcelona o a l'Artificial intelligence Lab. del MIT (Massachusetts, USA).

Fill del pintor Josep Amat, ha viscut a cavall entre Barcelona i Sant Feliu de Guíxols i va ser regidor d'Urbanisme per CíU entre els amnys 1999 i 2007, amb els alcaldes Joan Alfons Albó i Miquel Lobato. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política