Diada Nacional amb tres manifestacions al Baix Empordà

Intervenen: L'exconsellera Dolors Bassa i l'Elisenda Romeu de l'ANC

Mobilització de l'11 de Setembre marcada per la Covid-19. La tradicional manifestació independentista multitudinària de Barcelona s'ha substituït per un centenar de concentracions limitades i estàtiques a diferents punts del país. En el cas del Baix Empordà n'hi ha hagut tres: a Bellcaire d'Empordà, Sant Feliu de Guíxols i La Bisbal d'Empordà.

Sota el lema ‘El deure de construir un futur millor, el dret de ser independents’ centenars de persones s'han concentrat cridades per l'ANC amb el suport d'Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència.

L’acte de La Bisbal, el més multitudinari del Baix Empordà, ha acollit unes 400 persones. Tot i que s’havia anunciat que intervindrien Lluís Llach i Dolors Bassa, ni la torroellenca ni el vergelità han pogut realitzar els seus parlaments damunt l’escenari. Bassa pel risc de perdre el tercer grau penitenciari i Llach per malaltia. Tanmateix, l’exconsellera ha fet acte de presència.

En les mobilitzacions d’arreu, l’Assemblea ha llençat un missatge clar i unitari en record a les víctimes de la pandèmia, així com ha reivindicat la sortida de la presó dels polítics catalans i el retorn dels exiliats.

Al marge d'aquestes mobilitzacions al matí una renglera de cotxes ha desfilat per diverses carreteres de la comarca. Encara que les banderes i els clàxons s’han fet notar, la concentració s’ha produït sense cap incident majoritari.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política