Sílvia Pérez Cruz triomfa al prestigiós festival italià de Sanremo

Palafrugell

Data: 07/02/2020

VÍDEO: Sanremo 2020 - Tosca con Silvia Perez Cruz - "Piazza grande" (AUTOR: RAI)

La palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz va ser protagonista aquest dijous després de convertir-se en la vencedora de la tercera nit del 69è concurs del Festival de la cançó de Sanremo, un dels esdeveniments musicals i televisius més mediàtics d'Itàlia, amb una cobertura feta pel canal públic Rai Uno seguidíssima pels italians. 

Sanremo, un fenomen televisiu a itàlia

Sanremo, que té lloc a la ciutat homònima de la regió de Ligúria, és un fenomen semblant a Eurovisió dins del panorama musical italià. De fet, el guanyador del certamen es converteix en el representant eurovisiu transalpí.  Els últims anys han guanyat noms com Il Volo (2015) o Mahmood (2019). Des del 1951, de fet, al llarg dels anys ha comptat amb cantants que més tard es van fer coneguts a tot el món, com ara Andrea Bocelli, Laura Pausini, Eros Ramazzotti, Adriano Celentano, Mina, Umberto Tozzi, Zucchero, Nek o Vasco Rossi entre els italians, i José Feliciano, Ray Charles, Stevie Wonder, Louis Armstrong, Elton John, Madonna, Mirla Castellanos, Luis Miguel, Sandro, Roberto Carlos o Sergio Dalma, entre els estrangers.

Sílvia Pérez Cruz guanya fent costat a Tosca

La qüestió és que, més enllà de la competició principal, els artistes participants es disputen també altres categories a l'escenari del Teatro Ariston. En una d'elles, la celebrada aquest passat dijous, els cantants fan un duo amb un convidat i versionen una cançó ja existent. En aquesta ocasió la competidora local Tosca Donati va fer tàndem amb Sílvia Pérez Cruz i van interpretar un 'cover' en italià i castellà de 'Piazza Grande' de Lucio Dalla. Els músics de l'orquestra del festival eren els encarregats de votar i van decidir donar a la parella el primer lloc

El guanyador de la categoria reina, la de la cançó original que anirà a Eurovisió 2020, se sabrà durant la cinquena nit de concurs, la de dissabte. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura