Aprovació inicial del Pla Local d'Habitatge de Calonge i Sant Antoni 2021-2026

Data: 23/12/2020

INTERVENEN: Arturo Prades, regidor d'Habitatge / Carme Viñas, ERC / Elisenda Pérez, Avancem / Lluís Casas, CUP

El ple de Calonge i Sant Antoni aprova inicialment el Pla Local d'Habitatge 2021-2026, una eina que buscarà desenvolupar accions per fer més assequible l'accés a l'habitatge de compra o lloguer, sobretot per als joves i les famílies monoparentals.

El consistori és conscient dels preus elevats al municipi, sovint per sobre dels d'altres poblacions semblants del seu entorn. Per això el Pla Local d'Habitatge treballarà en dues vies per intentar inserir 200 pisos a l'oferta municipal durant els propers cinc anys. Per una banda, afegint habitatges a la borsa de mediació del Consell Comarcal del Baix Empordà, gràcies a negociacions amb els propietaris a través de bonificacions en les taxes o de subvencions directes per a la rehabilitació. Per l'altra, treballant en dos projectes d'adquisició de propietats per part de l'Ajuntament i dos més de nous desenvolupaments urbanístics.

L'oposició veu amb bons ulls el Pla, però demanen que se'ls deixi participar a les taules de treball per incidir en aspectes com, per exemple, la pressió als grans tenidors. Al seu temps, l'antic govern d'abans de la moció de censura reivindica que ja havia començat a treballar en aquest projecte. 

El Pla Local d'Habitatge de Calonge i Sant Antoni 2021-2026 ha estat aprovat per unanimitat.   

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política