Esport, inclusió i educació en la Cursa Adaptada de l'escola Vedruna de Palafrugell

Palafrugell

Data: 05/03/2022

Curses més curtes, però que signifiquen un gran pas. Això és el que va suposar l'organització de la Cursa Infantil Adaptada a càrrec de l'escola Vedruna Prats de la Carrera de Palafrugell. Un esdeveniment que volia donar l'oportunitat a nens i nenes de mobilitat reduïda de participar en curses de diverses modalitats. Una jornada marcada per l'activitat esportiva però sobretot per l'educació i el missatge a favor de la inclusió a l'esport. Una cursa que volia demostrar que tots podem fer de tot i la importància de la inclusió.

Una iniciativa en què es van organitzar curses de 30, 40 i 50 metres on hi van participar esportistes d'entre 2 i 12 anys. L'objectiu no era guanyar, sinó que era acabar el recorregut. A cada competició es feia evident l'esforç de tots els participants i també les ganes d'animar del públic, que donava una empenta a tots els esportistes. La felicitat de poder competir era una de les recompenses que es van emportar els organitzadors, amb l'afegit de veure la quantitat de gent que no es va voler perdre l'activitat.

L'organització de la cursa ha comportat la implicació dels alumnes de primer i cinquè de primària, amb l'ajut de tot el professorat. La idea va sorgir dels diferents projectes del centre educatiu, però decantar-se per aquesta activitat esportiva va ser una iniciativa dels alumnes.

La jornada va comptar amb la presència de l'atleta paralímpic Juan José Méndez. Méndez ha participat en quatre olimpíades com a ciclista i ha guanyat dues vegades campió del món i també s'ha imposat en diversos campionats d'Espanya. Per ell, l'esdeveniment de Palafrugell era una satisfacció per veure com les escoles treballen per la inclusió entre nens i nenes.

A banda d'esport, durant tot el matí també hi va haver música i espectacles de màgia per fer encara més entretinguda la jornada. Un dia que els esportistes i els alumnes del Vedruna recordaran durant molt de temps.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports