El pròxim curs escolar d'infantil, primària i secundària començarà el 9 de setembre

La nova data significa recuperar la proposta que el Consell Escolar ja va fer el 2008 i que demanava cinc dies feiners per poder preparar el curs. Des de l'Escola Sant Jordi de Palafrugell, van rebre la notícia del canvi de data pels mitjans de comunicació. Preguntats sobre la seva valoració, recorden la feina que suposa preparar un curs escolar per l'equip directiu. Tot i que encara no s'han reunit per valorar formalment aquest canvi, creuen que será una mesura positiva per preparar millor el curs.

El pròxim curs escolar començarà el dilluns 9 de setembre per a l'educació infantil, primària i secundària, i el dia 12 per als estudis postobligatoris, com el batxillerat i la formació professional. Això situa el divendres 20 de juny com l'últim dia lectiu del curs vinent.

Aquesta era la data que tenia més números i menys oposició de la comunitat educativa, i és la que havia proposat el Consell Escolar de Catalunya al departament. 

La nova data significa recuperar la proposta que el Consell Escolar ja va fer el 2008 i que demanava cinc dies feiners per poder preparar el curs. Una demanda que també van reiterar les direccions i els docents en el plenari que van celebrar a inicis de mes. Des de l'Escola Sant Jordi de Palafrugell, van rebre la notícia del canvi de data pels mitjans de comunicació. Preguntats sobre la seva valoració, recorden la feina que suposa preparar un curs escolar per l'equip directiu. Tot i que encara no s'han reunit per valorar formalment aquest canvi, creuen que será una mesura positiva per preparar millor el curs.
 

"Encara que siguin quatre dies, pot canviar moltíssim. Per poc temps que puguem tenir, sempre juga a favor nostre per fer més bones coordinacions, perquè les coses no passen soles. Som un equip humà que lluitem per una bona educació dels nostres infants"
Altarment, la consellera d'Educació, Anna Simó, ha justificat el canvi argumentant que aquests cinc dies són "compatibles amb mantenir l'inici de curs abans de la diada" Anna Ferrer, membre de l'equip directiu de l'Escola Sant Jordi de Palafrugell

El 12 de setembre és una data que els sindicats voldrien recuperar, però la consellera ho descarta perquè defensa que l'avançament és "positiu", sobretot per a l'alumnat més vulnerable.  Ho defineix com una decisió excepcional ja que la jornada escolar de cara a la legislatura vinent, es troba en procés de revisió.

Recordem que, els últims dos anys, la data d'inici de curs ha estat un dels principals motius de discòrdia entre el departament d'Educació, els sindicats i la comunitat educativa, i ha motivat diverses vagues i protestes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat